TDB: Dinto naar Superdivisie, spanning neemt toe

VoV, 24-03-2024. 6:26 uur. Zullen de feestelijkheden in Amersfoort na het behalen van de titel in de Topdivisie B bij de dames door Keistad van invloed zijn geweest op hun toch wel belangrijke wedstrijd tegen VCN. En dan vooral belangrijk voor de ploeg uit Capelle, Keistad heeft immers de titel en het superdivisieticket al binnen.

Als dit de doelstellingen voor het seizoen was, dan zijn die gerealiseerd. Maar uiteraard is er de sportieve plicht, en als kersverse kampioen wil je natuurlijk niet de eerste wedstrijd als kampioen meteen verliezen. Toch gebeurde dat, met 3-2.

Keistad kwam met donder en geweld uit de startblokken (5-19) en pakte de eerste set met 17-25. VCN was niet onder de indruk en betaalde met gelijke munt terug in de tweede en derde set, die ze met 25-14 en 25-13 wonnen. Een spannende vierde set eindigde in 23-25, waarna de tiebreak na een 8-8 tussenstand via 11-8 met 15-10 naar VCN ging. Dus 3-2 winst.

In Amsterdam stond er voor US en Sliedrecht Sport Dames2 ook een belangrijke pot in de agenda. US verloor deze week in Amersfoort van Keistad en heeft 6 punten meer dan Sliedrecht, maar speelde ook een wedstrijd meer. Een kloof slaan of een brug naar aansluiting verwezenlijken, daar ging het om in dit duel.

Het werd een kloof slaan. Met de 25-14 in de eerste set deelde US geen tikje maar een mokerslag uit, die echter aanvankelijk harder bij henzelf dan bij de tegenstander aankwam. Sliedrecht Sport D2 ging in de tweede set met 3-7, 9-11 en 12-15 goed van start, had echter daarna moeite met scoren. US ging erop en erover (19-16), liep uit naar 23-17 en on met 25-18. De derde set ging na 5-5 naar de Amsterdammers,  via 14-9 en 21-13 pakten ze de 25-17 setzege en dus de 3-0 winst.

Ledûb dat vorige week puntloos bleef had met Dinto de runner up van de Topdivisie B op bezoek. Dinto staat met eenzelfde aantal wedstrijden 6 punten voor op Ledûb. Ook hier dus een met nog twee wedstrijden te gaan na gisteren een onoverbrugbare kloof slaan of de kans op aansluiting behouden.

Dinto kwam via 17-25 en 23-25 op een 0-2 voorsprong, die door Ledûb met 25-21 kon worden teruggebracht naar 1-2. In de vierde set was Dinto opnieuw de sterkere ploeg en met 21-25 maakten ze de 1-3 zege tot een feit.

Volley Tilburg kwam op eigen veld in actie tegen het Nijmeegse Pegasus, dat bijna het dubbele aantal punten heeft als de thuisploeg en daarmee op de vierde plaats staat.

Volley  Tilburg kende een prima start van de wedstrijd en wist een 19-17 voorsprong in de eerste set met succes naar 25-22 winst te brengen. Daarna nam Pegasus het initiatief over en stond dat niet meer af. Met 18-25 (na 9-14 en 13-20), 11-25 (na 4-12 en 9-22) en 16-25 (na 0-5 en 14-22) veranderden ze de 1-0 achterstand in een 1-3 zege.

Donki Sjot vs. VollinGo was een duel in de kelder van deze divisie, waarin voor beide teams alleen maar de eer op het spel stond, immers p/d spelen is niet meer aan de orde, een plaatsje in de Superdivisie ook niet. Donki Sjot won met 3-1, alleen de derde set was met 25-13 niet spannend, de andere drie eindigden steeds met twee punten verschil. Via 26-24, 23-25 en 32-20 in de vierde.