Het kantelmomentje van Rabobank Orion H2

VoV, 20-01-2019. 14:13 uur.  Rabobank Orion heren 2 trad op deze wat ijzige zaterdag aan tegen de sympathieke gastheren uit Soest. Wel mooi om te zien dat er nog teams spelen op de oude vertrouwde stek, die nog een stuk nostalgie, cultuur en gastvrijheid uitstraalt. Menig club heeft dat in de steek gelaten door te verkassen naar een nieuw onderkomen. In De Bunt (be)staat dat nog steeds!! Met weemoed denken we dan terug naar de tijden van de oude vertrouwde Rozengaarde. Als we ruilen konden….. Maar dat is weer een ander verhaal, we dwalen namelijk af. Terug dus naar de wedstrijd.

Dramatisch….. Zo kunnen we de midden fase in de eerste set bestempelen. Het leek echt nergens op! Sovoco mocht vrijelijk even met onze knikkers spelen. Sterker nog: het leek of we het allemaal wel best vonden….. Met een meer dan duidelijk verlies sloten we deze set af. Je zou verwachten dat de ploeg was wakker geschud na deze wanvertoning, echter in set 2 klooiden we lekker door tot aan 2/3 van de set met een achterstand van 3-4 punten.

Uiteindelijk hadden we rond de 20 de tegenstander een beetje in slaap gesukkeld met nota bene een 21-20 voorsprong als gevolg (!). Dat was ff schrikken!! We trakteerden onszelf echter met een paar unforced errors al bijna op set verlies. SoVoCo leek gelukkig niet bij machte om de 24-21 (!) voorsprong af te maken. Met een dosis geluk moesten we lijdzaam toezien dat de setwinst in onze schoot werd gedeponeerd?! Gekkenhuis!!

Het beruchte kantelmomentje was dus daar…. Set 3 en 4 leek het team van Bjorn Proost wakker geschud te zijn, en de tegenstander versuft. Met ruim verschil werden deze sets gewonnen. Met name in de beginfases maakten we het verschil en speelden ijzersterk, nota bene met een tweetal A junioren op passer – loper die het meer dan verdienstelijk deden!! Al met al: 4 punten rijker in een hal waar menig linker rijtje team is gestruikeld!!

Was het dan bijna allemaal kommer en kwel: niet helemaal!! De sponsorcommissie en vriendenclub hebben achter de schermen hard gewerkt aan nieuwe wedstrijd tenues met een cordon aan nieuwe sponsoren. Deze mochten we deze wedstrijd voor het eerst in gebruik nemen.

Dat is meer dan een compliment waard! We konden niet alleen een beetje trots zijn met het resultaat, maar weten ons ook weer gekleed in fraaie tenues. Dank hiervoor, het is namelijk geen vanzelfsprekendheid om bij een club te spelen waar dit piekfijn geregeld is! Daar is hard aan gewerkt, dat verdiend waardering!

Zaterdag a.s. willen we natuurlijk het nieuwe speeltenue tonen aan het eigen publiek. We spelen dan thuis tegen VC Sneek. Uit hebben we niet best gespeeld, dus we hebben wat goed te maken! Komt dat zien zaterdag 26 januari, start wedstrijd om 15:00 uur in de Topsporthal te Doetinchem!

Axell Claims Sovoco vs Rabobank Orion Volleybal Doetinchem H2 uitslag 1-3 via 25-16, 25-27, 20-25 en 17-25.

gh @ VoV, verslag en foto via Marko Buiting, Orion H2.