Volley Tilburg D1 thuis hard onderuit

VoV, 20-01-2019. 14:18 uur. De strijd bovenin de 1e Divisie A is weer volledig open na de 0-4 thuisnederlaag van Volley Tilburg tegen een bijna foutloos spelend Vollingo. Zo wordt het geen tweestrijd maar een driestrijd in de race naar het kampioenschap en zal het een spannende apotheose worden dit seizoen, waar deze ploegen geen steekje meer kunnen laten vallen!

Alles wees erop dat de topper in het T-Kwadraat in Tilburg een spannende wedstrijd zou worden en hoewel de 0-4 nederlaag zeer duidelijke cijfers zijn in het voordeel voor de gasten uit Gouda, waren er wel degelijk kansen voor de Tilburgse dames.

Met name de eerste set was een dubbeltje op zijn kant. VollinGo kwam voortvarend uit de startblokken en kwam al snel op 0-4, maar in een mum van tijd maakte Volley Tilburg dit verschil weer goed. Gelijk opgaand, met steeds een kleine voorsprong voor de gasten zorgde voor een spannend einde van de set, waar VollinGo uiteindelijk de gelukkigste was, 26-28.

Set 2 en 3 speelde VollinGo zeer solide en met een lage foutenlast. Dat zorgde ervoor dat Volley Tilburg steeds achter de feiten aan liep en zo gingen beide sets met 18-25 naar VollinGo. Dit betekende dat de eerste thuisnederlaag  van dit seizoen een feit was, maar er moest nog wel één set worden gespeeld.

De vierde set speelde de Volley Tilburg gretig en met veel servicedruk en harde aanvallen was er al gauw een grote voorsprong voor de thuisploeg. Langzaam kwam VollinGo terug in de set en sloeg op het eerste matchpoint gelijk toe.

Waar eerder dit seizoen alle punten mee gingen naar Tilburg, gingen nu alle punten mee naar Gouda. Volley Tilburg blijft strijdbaar en gaat de komende weken hard werken om de koppositie weer terug te veroveren, die werd afgestaan aan de reserves van Sliedrecht Sport II.

Complimenten aan VollinGo, dat gewoon een goede wedstrijd neerzette en zich daardoor mengt in de strijd om de koppositie. Het gaan nog spannende en mooie maanden worden in deze competitie!

gh @ VoV, bron en foto via Volley Tilburg Dames 1.