Vizier op volleybal

 

Het Nationale Bekertoernooi (m)

VoV, 13-09-2017. 4:12 uur. Zoals gisteren bij het damestoernooi aangegeven worden er bij het nationaal bekertoernooi 2017-2018  diverse vormen toegepast. In de eerste twee speelronden worden er in poules vierkampen gespeeld, waarbij de winnaars door gaan. Na de voorronden en de eerste ronde, die gaat tussen teams uit de eerste en tweede divisies en uit de winnaars van het regionale bekertoernooi, stromen de Topdivisie teams in en vanaf de achtste finale gaan de Eredivisie teams, met uitzondering van het Talent Team, ook meedoen.

In het seizoen 2017-2018 zal kwart en  halve finale bestaan uit een uit- en een thuiswedstrijd. De finales zijn op zondag 18 februari op een nader te bepalen locatie. De winnaar van het toernooi mag zich nationaal bekerkampioen noemen.

De voorrondes zijn inmiddels afgewerkt en de poule indelingen zijn gemaakt. Bij de mannen staan alle begintijden op 13:00 uur en is de laatste wedstrijd vanaf 16:00 uur gepland. De indeling is als onderstaand:

A: Sporthal De Waddenhal in Harlingen. Deelnemende teams Set Up IJsselmuiden, Casco Montage V.V.H., HHB Coaching / CSV en E.V.V. (1). E.V.V. ging via winst in de voorronde tegen Sneek naar het hoofdtoernooi.

B: Sporthal Parkstadhal in Veendam. Nijhuis Technology Sudosa – Desto (1), Krathos, Flash Veendam en Twister Veracles. De wedstrijd Sudosa – Desto vs Veracles kwam in de voorronde te vervallen, nu staan beide teams in het hoofdtoernooi tegenover elkaar.

C: Sporthal ‘t Onderschoer in Barchem. Springendal Set-Up ’65 (1), Rivo Rijssen, BVC ‘73 en Ecare Apollo 8 (1). Apollo 8 schakelde Side Out uit in de voorronde.

D: Sporthal Pica Mare in Gennep. Pegasus, Harambee, Flamingo’s 56 en Avior (1). Avior wist via een tiebreakzege Alterno de toegang tot het hoofdtoernooi te ontzeggen.

E: Sporthal De Schans in Reuver. Peelpush (1), EMD Tooling, VoCASA2, Skunk (1). Voor Skunk was de wedstrijd tegen Voerendaal niet meer nodig om zich te plaatsen.

F: Sporthal De Boog in Krimpen aan den IJssel. Deelnemende teams VC City Lens Krimpen (1), Next Volley Dordrecht (1), VC Wik Groot Ammers  en Kraftwell Symmachia Roosendaal. Roosendaal plaatste zich via winst in de voorronde.

G: Sportpark Duinwetering te Noordwijk (ZH). Deelnemende teams Gemini Kangeroes, Velo (1), NOVO en Spaarnestad. Spaarnestad maakte een snel einde aan het bekeravontuur van VV Haaglanden en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi.

H: Sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. Deelnemende teams Maatwerkers VCN (1), VV Utrecht (1), VC Wik Groot Ammers, US Amsterdam. US Amsterdam liet zich bij Prima Donna Kaas de kaas niet van het brood eten en ging door.

I: Sporthal IJsselhal te IJsselstein. Deelnemende teams Woudenberg, AVV Keistad (1), Vives en NVC. NVC schakelde cupfighter van weleer Axel Claims Sovoco uit in de voorronde.

Uiteraard informeren we u wie er doorgaan naar de volgende ronde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.

Noot: Bij de dames staat WSV Warnsveld inmiddels ook vermeld in poule I. Dat is dus rechtgezet.