Vizier op volleybal

 

Oranje dames spelen voor St. Maarten

VoV, 13-09-2019. 4:18 uur. Aankomende vrijdag is er een nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint Maarten, georganiseerd door het Rode Kruis en de NPO.

De Nevobo en de volleybaldames komen samen ook in actie voor de slachtoffers. De volledige opbrengst van de oefeninterland Nederland – Polen in de Sporthallen Zuid in Amsterdam gaat naar Giro 5125. Daarnaast worden er in aanloop naar en tijdens de wedstrijd allerlei acties georganiseerd om een zo groot mogelijk bedrag op te halen.

De volleybaldames beginnen op vrijdag 22 september aan het EK in Azerbeidzjan. In aanloop naar dit belangrijke eindtoernooi oefent Oranje nog tweemaal tegen Polen, op vrijdag 15 september in Amsterdam en op zaterdag 16 september in Sliedrecht. De wedstrijd in Sliedrecht is reeds uitverkocht, voor de wedstrijd in Amsterdam zijn nog kaarten beschikbaar.

Voor Oranjefans is er nu een extra reden om kaarten te kopen voor Nederland – Polen in Amsterdam. De Nevobo heeft besloten de volledige opbrengst van de oefeninterland te doneren aan Giro 5125. Een mooie start is gegarandeerd, want er is al voor meer dan €11.000 aan tickets verkocht.

Ook de gemeente Amsterdam draagt bij aan de volleybalactie. Amsterdam stelt de Sporthallen Zuid om niet beschikbaar, en levert zo ook een mooie bijdrage aan de totale opbrengst. Naast de opbrengst uit de tickets worden er allerlei acties en veilingen opgetuigd om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Wedstrijdschema oefeninterlands Nederland – Polen: Vrijdag 15-09 om 19.00 uur  in Sporthallen Zuid, Amsterdam  en zaterdag 16-09 om 19:30 uur in Sporthal de Basis, Sliedrecht.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto FIVB.