Vizier op volleybal

 

Het NOJK van JA, JB, JC en J-cmv teams

VoV, 12-02-2020. 5:42 uur. Zaterdag wordt verspreid over heel Nederland weer een vervolg gegeven aan het NOJK-toernooi 2020. De halve finales staan op de agenda. Vanwege de omvang van dit toernooi, het grootste jeugdtoernooi van Nederland, besteden we apart aandacht aan de meiden en de jongens.

Totaal zullen 79 jongens jeugdteams onderweg zijn om een plaatsje bij de beste acht in hun leeftijdsgroep te bemachtigen. En uiteraard krijgen ze steun van hun fans, zijn hun coaches en begeleiders erbij en wordt het een zenuwachtige zaterdag, waar veel op het spel staat.

Bij sommige vereniging, waarin drie of vier categorieën bij de jongens (en wellicht ook nog met een aantal meidenteams) wordt deelgenomen, is het een ware uittocht van alle jeugdige talenten en hun fans.

De JA-categorie, geboren op of na 01-10-2001: Totaal 27 JA-teams gaan zich in drie sporthallen het vuur uit de sloffen spelen om bij de laatste acht van Nederland te komen. De finales in de ze leeftijdsgroep zijn in de Körref in Meijel, de thuishal van Peelpush.
Er wordt gespeeld in De Meerwaarde te Barneveld (Rabobank Volleybal Orion, Dros-Alterno, Taurus), in De Luttermolen te De Lutte (Lycurgus, VC Zwolle/ Voorsterslag, SV Dynamo Apeldoorn) en in De Dijk te Dordrecht (Inter Rijswijk, Sliedrecht Sport).

Tussen haakjes staan de teams die zich via hun resultaten van de vorige editie rechtstreeks hebben geplaatst voor de halve finales en dus geen voorronde hebben gespeeld. Teams dus om ook nu weer rekening mee te houden.

De JB-categorie. Geboren op of na 01-10-2003: Totaal 20 JB-teams dingen naar een plaatsje bij de laatste acht van Nederland, die in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg de finale gaan afwerken. De JB-jongens spelen in De Spil in Nieuwleusen (Orion, Sudosa, SV Dynamo Apeldoorn, Twente ’05) en De Basis in Sliedrecht (Dros-Alterno, Sliedrecht Sport, Inter Rijswijk, PDK Huizen)

Ook hier zijn de ploegen die zich rechtstreeks voor de halve finales hebben geplaatst, dus zonder voorronden te spelen, tussen haakjes vermeld.

De JC-categorie, geboren op of na 01-10-2005: Totaal 16 JC-teams willen zaterdag een eerste stap zetten op weg naar NOJK-goud. Aangezien er in deze categorie, die de finales in de Wemert in Valkenswaard speelt, ‘maar’ 16 deelnemers zijn is de kans om zich te plaatsen bij de laatste acht 50%.

In De Veste in Borne en in Amarena in Amersfoort worden de halve finales gespeeld. Met in beide hallen vier teams, die vorig jaar de finale haalden en dus nu ook weer tot de kanshebbers behoren. In Borne zijn dat Dros- Alterno, VCV Veenendaal, Sudosa-Desto en SV Dynamo Apeldoorn. In Amersfoort PDK Huizen, Volley Tilburg, Avior en Rabobank Volleybal Doetinchem. Opnieuw veel bekende namen.

De J-cmv categorie, geboren op of na 1-10-2007. Ook in deze leeftijdsgroep 16 teams die voor een plaats in de finale gaan. Plaats van handeling is De Luttermolen in de Lutte en de Kruisboog in Houten. In beide hallen zullen de uitdagers het moeten opnemen tegen de teams die hun eerste NOJK-toernooi van dit jaar spelen omdat ze vrijgesteld waren van de voorronde.

Rabobank Volleybal Orion, Sudosa-Desto, SV Dynamo Apeldoorn en Dros-Alterno zijn de teams die in de Luttermolen het succes van vorig jaar willen herhalen. In Houten zijn dat Sliedrecht Sport, Zaanstad, Taurus en VoCASA. De finales van de J-cmv zijn op 11 april in de Piushof in Panningen.

Ons rest niks anders dan iedereen veel succes en mooie wedstrijden te wensen en ongeschonden uit de strijd te komen. En bedenk dat het geen schande is als een ander team gewoon beter is. Gewoon weer keihard gaan trainen en wellicht is er bij een volgende editie wel een plaatsje bij de laatste acht van Nederland, hetgeen natuurlijk een prestatie van jewelste is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.

P: Uit reacties is ons gebleken dat niet alle door de Nevobo als geplaatst aangemerkte teams ook daadwerkelijk geplaatst waren.