Vizier op volleybal

 

Het Paasweekend is bekerweekend

VoV, 02-04-2021. 6:00 uur. Het nationale bekertoernooi wordt in dit coronajaar anders dan voorheen afgewerkt. Omdat alleen de eredivisieteams speelgerechtigd zijn is gekozen voor een alternatieve opzet, waarin de top-8 van de reguliere Eredivisie competitie (minus Talentteam Papendal) vanaf de kwartfinales tegen elkaar uitkomen. De halve finale en finale worden in MartiniPlaza in Groningen gehouden.

Het toernooi bij de dames begint vanavond met de ontmoetingen.

  • Om 19:30 uur, Set-Up ’65 vs. Apollo 8
  • Om 19:30 uur, FAST vs. Sliedrecht Sport.
  • Om 19:30 uur, Eurosped vs. Regio Zwolle Volleybal

U mist hier de wedstrijd van VCN vs. VC Sneek. Omdat VC Sneek zich heeft teruggetrokken uit het bekertoernooi. Afgelopen week testten enkele speelsters/stafleden van VC Sneek positief op corona. In het persbericht van VC Sneek staat dat “het uit oogpunt van de gezondheid van speelsters, staf en ook hun familieleden en werkgevers niet verantwoord is om deze wedstrijd te spelen. Bovendien zijn niet alle eerder positief geteste speelsters/stafleden voldoende hersteld om de geplande uitwedstrijd te spelen.” Hierdoor heeft VCN een bye in de kwartfinale en zal op zaterdag spelen tegen de winnaar van FAST en Sliedrecht Sport.

Sliedrecht Sport is al drie jaar de bekerhouder via zeges in de finale op Eurosped, Apollo 8 en VCN. Voor Sliedrecht begint het toernooi in Gennep, waar ze in het reguliere seizoen een 1-3 zege behaalden.

Apollo 8, speelt in Ootmarsum de Twentse bekerderby tegen Set-Up’65. Mogelijk dat deze  derby in Groningen een Twentse derby als vervolg krijgt als een van beide teams het in de halve finale opneemt tegen Eurosped, dat dan wel eerst Regio Zwolle Volleybal moet verslaan.

Bij de mannen staan (tot nu) vandaag op het programma:

  • Om 16:00 uur, VoCASA vs. Lycurgus.
  • Om 19:30 uur. ZVH vs. Dynamo.
  • Om 19:30 uur. SSS vs. Orion.
  • Om 20:00 uur. Taurus vs. Sliedrecht Sport.

Ook het bekertoernooi bij de mannen wordt in het Paasweekend afgewerkt. Vandaag staan er vier kwartfinales op het programma, morgen volgen er twee halve finales en maandag wordt in MartiniPlaza de finale gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.