Poolse finale voor Indy Baijens met Chemik Police.

VoV, 02-04-2021. 6:02 uur. Het is Chemik Police gelukt om de finale om de landstitel in Polen via het tweede duel in de best of three serie te bereiken. Na de 1-3 uitzege was er gisteravond opnieuw een overwinning in vier sets. Via de setstanden 22-25, 25-18, 25-23 en 26-24.  In de laatste twee sets had Chemik Police het betere eindschot.

In de openingsset veranderde de thuisploeg een 19-21 achterstand in een 22-21 voorsprong, die echter door Radom opnieuw naar hun voordeel werd omgebogen. In set twee was Chemik Police de bovenliggende partij. Bij de 17-10 tussenstand was het verschil erg duidelijk en dat bleef tot aan 25-18 gehandhaafd.

De derde en vierde set kenden een spannende ontknoping. In de derde kon Chemik Police van 20-20 een 23-20 voorsprong maken, Radom kwam nog terug tot 24-23, maar kreeg de gelijkmaker niet op het scorebord. In de vierde set kwam de ploeg van Indy Baijens na 21-19 met 22-23 achter en met 24-24 gelijk, waarna ze de strijd in hun voordeel beslisten.

Na een invalbeurt in de eerste set werd Police speelster Medrzyk topscorer bij de winnende ploeg met 21 punten, Brakocevic kwam tot 19 scores en Indy Baijens, die alle sets in de basis stond, scoorde 12 keer.

De tegenstander in de finale komt uit de best of three serie tussen Rzeszow en LKS Lodz (van Britt Bongaerts). Lodz leidt met 1-0, vandaag wordt het tweede duel gespeeld. De best of three finalewedstrijden staan voor 10, 13 en 17 april in de wedstrijdagenda.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tauron Liga, Chemik Police.