Zeges Meijers en Grothues, verlies Abdel-Aziz

VoV, 02-04-2021. 6:10 uur. In Italië speelden Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy gisteren met Trentino hun tweede wedstrijd in de halve finale tegen Civitanova. Uit was met 2-3 gewonnen, thuis kon dus een hele gunstige uitgangspositie voor een finaleplaats worden verkregen in deze best of five serie.

Maar dat ging helaas voor de twee Nederlanders niet door. Er werd met 0-3 verloren, waardoor de stand in wedstrijden nu op 1-1 komt. De eerste twee sets gingen met minimaal verschil naar de bezoekers (twee keer 23-25), de derde was met 17-25 een heel stuk duidelijker.

Trentino kwam in de eerste set met 23-22 voor, kreeg daarna echter een serie van drie punten tegen. In de tweede set strandde de inhaalrace na een 13-20 achterstand bij 22-23, waarna Civitanova de set in haar voordeel besliste. En in de derde set namen ze veel afstand na de 1-4 in de openingsfase. Via 4-12 en 9-18 werd het 17-25.

Abdel-Aziz scoorde 14 keer, waarvan 7 keer via de opslag. Kooy had in twee sets invalbeurten en begon in de andere inde basis. Hij scoorde 3 keer.

Chieri ’76 van Annick Meijers slaagde er gisteravond via een 3-2 zege op Monza van Floortje Meijners in om een derde duel in de kwartfinale af te dwingen. Haar ploeg kwam met 2-1 voor (25-23, 19-25, 25-20) maar kon de strijd niet in de vierde set beslissen. Die ging met 17-25 naar Monza. In de tiebreak waren ze echter met 15-11 opnieuw de sterkste.

Annick Meijers had in vier sets invalbeurten, ze scoorde 2 keer. Floortje Meijners stond drie sets in de basis en maakte 4 punten. Bij haar ploeg waren van Hecke (19 punten), Orthmann (15 punten) en Heyrman (12 punten) scorend belangrijk. Net als de Belgische Kaja Grobelna bij Chieri met 19 punten.

In Turkije won Aydin van Maret Grothues het tweede duel tegen Galatasaray in de strijd om het ‘finaleticket’ voor de vijfde plaats met 0-3. De eerste wedstrijd hadden ze ook al gewonnen. Tegenstander in dat duel wordt Nilüfer Bld.

Aydin won via de setstanden 21-25 en twee keer 23-25. Meryem Boz van Aydin werd met 25 punten topscorer, Maret Grothues scoorde 7 keer. Bij Galatasaray kwam Kosheleva tot 16 treffers. Leuk weetje is dat Ilkin Aydin van Galatasaray tegen Aydin 13 punten liet noteren.