Vizier op volleybal

 

Het regende kadootjes bij Apollo 8 (m)

VoV, 07-12-2017. 6:17 uur. Voor het eerst in de geschiedenis mochten we op zondag aantreden. Om 2 uur moest het eerst fluitsignaal klinken. Alhoewel sinterklaasavond nog een paar avonden op zich liet wachten regende het deze dag met kadootjes! En wat voor kadootjes.  Hieronder in willekeurige volgorde een opsomming van een aantal kadootjes waarvan we mochten genieten die dag:

Kadootje 1:  De georganiseerde clinic voor de jongens jeugd van Apollo. Samen met de sfeer commissie (Jacqueline, Desi en Joost: super bedankt!)  is een heel programma rondom de wedstrijd opgezet. Voor de allerkleinsten is er pietengym geregeld, aangevoerd door twee  echte Pieter!

De mini-jongens, C – jongens en A – jongens hebben we uitgenodigd om voor de wedstrijd samen met ons te volleyballen.  Zo rond de 15 jongens kwamen hierbij opdagen. Het werd een geweldige morgen waarin door de jeugd het goede voorbeeld werd gegeven voor de wedstrijd. Er werd hard gewerkt en mooie ballen gespeeld. Een potje smashbal op het einde samen met H1 sloot de clinic af. Na de gave teamfoto konden de jongens een hapje eten in de kantine.

Kadootje 2:  Eigenlijk werd dit kadootje een dag eerder al met veel goedkeuring ontvangen. Wellicht dat sommigen van jullie het verslag van 2 weken geleden nog kunnen herinneren. Of misschien was je zelf bij de wedstrijd.  Hierbij werd duidelijk dat “Apollo – vrees” toch echt een ding is voor sommige mensen. Of het nu toeval is, misschien een geweldig geintje, of gewoon onzorgvuldigheid, feit is dat onze “vriend” 24 uur van tevoren in z’n favoriete sporthal aanwezig was. Er werd hem vriendelijk verteld dat de wedstrijd een dag later zou zijn waarbij de Nevobo een vervanger mocht regelen omdat hij verhinderd was.

Kadootje 3:  De geregelde lunch. Voorafgaand aan de clinic konden we aanschuiven in de kantine voor een heerlijke lunch met soep, broodjes en nog veel meer lekkers. De ultieme voorbereiding op de wedstrijd!

Kadootje 4:  Het wedstrijdverloop. Set 1 begonnen we erg sterk. Binnen no time hadden we een voorsprong te pakken. We speelden erg sterk en de ballen werden goed gescoord. Maar rond de 10 punten kwam de klad erin, zoals ze vaak dit seizoen. Passend kwamen we onder druk en hierdoor  werden de ballen niet meer binnen geslagen.

Hetzelfde beeld zie je in set 2, met als groot verschil dat op het einde van set 2, we de ruggen rechten en hard gingen werken voor de punten. Niet meer mooi, maar punten maken. Ballen van de grond en boerenvolleybal. Zo kwamen we in set 2 nog verrassend dichtbij de setwinst. Maar de toon was gezet.

Het harde werken en boerenvolleybal werd meegenomen naar set 3 en 4. En dit werd beloond. Beide sets werden binnengehaald. Jammer genoeg was de koek een beetje op in set 5. Hierin konden we geen vuist meer maken.

Kadootje 5: De 2 punten! Hoewel wij het gevoel hadden dat het er meer hadden kunnen zijn als we compleet waren geweest mogen we ons rijk rekenen met dit resultaat. Zaak is nu om ons te blijven focussen op trainingen en wedstrijden om zo zoveel mogelijk punten te blijven “schrapen”. Aan het eind van de competitie maken we dan de balans op en zullen we zien wat het is geworden.

Kadootje 6:  De jeugd. In onze vorige thuiswedstrijd heeft de Apollo – jeugd al eens laten zien waartoe ze in staat zijn. Vooraf aan onze eerste zondagwedstrijd bleek maar weer dat volleybal in Borne weer begint te leven. Met vooral heel veel plezier werd er gevolleybald door de jeugd. Ontzettend gaaf om te zien.

Komende zaterdag mogen we in Wageningen aantreden tegen Scylla. Weer een wedstrijd met kansen?

gh @ VoV, verslag van Rob Smienk, Ecare Apollo 8.