Vizier op volleybal

 

Beëindigt Set-Up de serie van Eurosped?

VoV, 07-12-2017. 6:31 uur.  Zowel springendal Set-Up ’65 als Eurosped zijn aan een serie bezig. De een met een korte negatieve, de ander met een lange positieve. Eurosped heeft na 29 oktober (2-3 vs Regio Zwolle Volleybal) geen wedstrijd meer verloren. Achtereenvolgens moesten Flynth FAST (0-3), TTP (3-2), VC Weert (1-3), PDK (2-3 beker), Peelpush 3-1 en VC Sneek (3-2) hun meerdere erkennen in de ploeg van Jan Berendsen. Een indrukwekkende serie van zes overwinningen op rij, waaraan de eredivisionist uit Vroomshoop maar al te graag zaterdag een zevende  wil toevoegen.

Deze resultaten staan in redelijk schril contrast met hetgeen Set-Up in de laatste twee weken op het scorebord kreeg. Er was verlies tegen VC Weert (1-3) en Alterno (3-1), daarvoor had Set-Up met zeges tegen Peelpush (2-3), TTP (1-3), Flynth FAST (3-2) en Zwolle (1-3) ook een aardige staat van dienst opgebouwd. Het lijkt alsof de vorm de laatste weken een beetje zoek is. Bij een gewone derby zegt dat helemaal niets en bij deze derby nog minder dan niets. Ineens is de plaats op de ranglijst niet meer zo van belang, alles draait om de vorm van de dag en het in bedwang houden van de zenuwen.

Voor Carmen Oude Luttikhuis is het een weerzien met de Schalm na haar overstap van Set-Up ’65 naar Eurosped, Judith Kamphuis, die enkele jaren geleden dezelfde weg ging, weet inmiddels wel wat haar in Ootmarsum te wachten staat. Volle bak in de Schalm, daar zal het op neerkomen, in alle facetten waarin sprake van volle bak kan zijn.

Een tweede derby in de Eredivisie is de Limburgse confrontatie tussen Flynth FAST en Nering Bögel VC Weert. Waarbij de thuisploeg al een poosje in een dip zit, zes nederlagen op rij,  en de bezoekers juist de weg omhoog lijken te zijn ingeslagen na hun zege in Ootmarsum en hun nipte thuisverlies tegen Zwolle. Weert (10-9) kan Flynth FAST (9-10) voorbij en een bruggenhoofd naar de top zes maken.

Sliedrecht Sport kwam afgelopen week goed weg bij rode lantaarndrager Peelpush. De koploper moest het doen zonder Esther Hullegie en Lynn Thijssen en dat scheelt blijkbaar behoorlijk. Tegenstander Coolen Alterno pakte in hun laatste duel thuis de volle buit tegen Set-Up. Bij de eerste wedstrijd in Apeldoorn kon Alterno het de landskampioen niet echt moeilijk maken, nu zullen ze zich iets anders hebben voorgenomen.

Verder reist TTP naar Sneek voor hun duel met de nummer twee van de ranglijst. Met in de tas de 3-0 thuiszege tegen Flynth FAST terwijl de thuisploeg na de 3-2 bij Eurosped wel iets recht zal willen zetten voor de eigen fans. In de kwartfinale van de beker hebben ze gisteravond tegen Alterno2 al een eerste aanzet tot revanche op zichzelf gegeven. Die partij werd met 1-3 gewonnen.

Regio Zwolle Volleybal speelt thuis tegen hekkensluiter Peelpush.  Zwolle verdedigt de derde plek, Peelpush wil het liefst, met als uitgangspunt hun goede partij tegen Sliedrecht, zo snel mogelijk  punten pakken om uit de kelder van de Eredivisie weg te komen. Te beginnen zaterdag.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Eurosped Chris Overkleeft, FotoOverkleeft.nl