Vizier op volleybal

 

Drukke week voor Top Drie Eredivisie-m

VoV, 07-12-2017. 6:37 uur. Het is de Europa Cup week voor de Nederlandse Top Drie uit de Eredivisie. Gisteravond speelden Abiant Lycurgus (uit vs Düren, 3-0 verlies) en Seesing Personeel Orion (uit vs Levski Sofia, 3-1 verlies) en vanavond gaat Draisma Dynamo het in Apeldoorn tegen Lindemans Aalst opnemen. Voor de verslagen van de Europacupduels van Lycurgus en Orion zie de aparte artikelen van eerder vandaag.

Zaterdag moeten alle drie teams weer aan de bak. ‘Gelukkig’ voor hen tegen ploegen uit de kelder van de Eredivisie, Dynamo heeft dan tevens nog het bijkomende dubbele voordeel dat ze twee keer niet hoeven reizen, niet naar Aalst en niet naar TTP, de tegenstander van zaterdag.  Orion hoeft zaterdag niet te reizen en Lycurgus moet twee keer op pad.

Over de wedstrijden van deze drie teams voor aanstaande zaterdag kunnen we wat verwachtingen betreft wel kort zijn, Lycurgus dient in Rijswijk te winnen, Orion zal Coniche Volleybal Zwolle met lege handen naar huis moeten sturen en Draisma Dynamo dient het duel tussen Apeldoorn en Arnhem en hun voordeel te beslissen. Een setje morsen kan bij alle drie voorkomen, maar geen punten. Daarvoor is het verschil te groot.

Zaanstad vs SV Land Taurus zou  zomaar vuurwerk kunnen worden. Aangezien Zaanstad uit in Houten heel lang goed partij kon bieden is er wellicht een mooi duel in het verschiet. Bij Advisie SSS vs Vallei Volleybal Prins  zou dat ook zomaar kunnen gebeuren. Ook al hebben Zaanstad en VVP een fors aantal punten minder dan hun tegenstanders.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Orion.