Vizier op volleybal

 

Opnieuw een topweek in de Topdivisie-v

VoV, 07-12-2017. 6:47 uur. Nu de strijd om de koppositie vorige week is gestreden en gewonnen komt het er voor winnaar Apollo 8 op aan om die positie te handhaven. Want aan de kop komen is makkelijker dan er blijven, zegt men.

De eerste uitdaging wacht Apollo meteen zaterdag bij de uitwedstrijd tegen VC Sneek 2. Voor de verliezer IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles is het zaak om niet meer terrein te verliezen, over de nederlaag heen te stappen en zaterdag tegen Pharmafilter US weer te doen wat zo onderhand gebruik is in thuiswedstrijden, namelijk winnen, al zullen de bezoekers uit de hoofdstad daaraan niet zomaar hun medewerking verlenen. In de stand staan deze vier teams er als volgt voor: Apollo 1ste met 9-20, VC Sneek 11de met 9-5, Veracles 3de met 8-17 en US 5de met 9-16.

Seesing Personeel Orion vertrok met lege handen uit Amsterdam en zal er alles aan doen om zaterdag OBEG Donitas met lege handen uit Doetinchem te laten vertrekken. De bekerwinst thuis tegen Eredivisionist VC Weert en de 3-0 tegen Oskam Taurus zullen het vertrouwen voor wat betreft de thuiswedstrijden  goed hebben gedaan, maar ook tegenstander Donitas weet van wanten, getuige hun laatste uitzege bij VV Alterno 2.

De ploeg uit Apeldoorn verloor gisteravond in de kwartfinale van de beker met 1-3 van VC Sneek en krijgt zaterdag Prima Donna Kaas op bezoek, de kaasmeisjes boekten goede resultaten in hun laatste drie wedstrijden  met zeges tegen Veracles (3-2), Sneek II (1-3) en VCN (3-2). Ondanks hun derde positie van onderen, zeker geen te onderschatten tegenstander. In de stand staan deze vier teams er als volgt voor: Orion 9de, 9-13, Donitas 2de 9-18, Alterno II 4de 9-16, PDK 10de 9-9.

Het laatste kwartet aan teams speelt zaterdag de volgende wedstrijden, Oskam Taurus ontvangt VV Utrecht en VCN krijgt Dynamo tegenover zich.  Één zege heeft Taurus tot nu geboekt, 3-1 thuis tegen nummer voorlaatst Sneek II, terwijl VVU al meerdere keren juichend van het veld kon stappen. Echter niet afgelopen week, toen men met 0-3 de bietenboot in ging, op eigen veld nog wel. Arjen Schimmel, de huidige trainer van VVU, was jarenlang bij Taurus de verantwoordelijke man voor de eerste dames selectie. Dat geeft wellicht over en weer extra motivatie om te presteren.

Laudame Financials VCN is na een goed beging van het seizoen een beetje aan het klungelen gegaan met winnen en verliezen, er werd vooral verloren. Ook het bekersucces tegen Flynth FAST kon vorige week niet de juiste impuls voor een zege tegen PDK geven. Er werd al drie keer op rij verloren, en tegenstander SV Dynamo zal er met alle plezier vier keer van maken. In de stand staan deze vier teams er als volgt voor: Taurus 12de 9-3, VVU 7de 9-14,  VCN 8ste 8-13, SV Dynamo 6de 9-15.

We gaan u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.