Vizier op volleybal

 

Topdivisie jaagt op Sliedrecht Sport

VoV, 07-12-2017. 9:30 uur. Sliedrecht Sport banjert met alleen maar zeges door haar wedstrijden in de Topdivisie bij de mannen heen. Alleen de allereerste van het seizoen werd verloren in het hoge noorden bij DIO, daarna waren er steeds maar successen te noteren. Zowel in de competitie als in de beker en zowel uit als thuis. Zelfs Eredivisionist Draisma Dynamo kon hen niet pootje lichten en dat zegt toch wel wat.  Inmiddels zijn ze al tien wedstrijden ongeslagen, inclusief de beker competitie. Voor de winterstop zijn er nog twee kansen om Sliedrecht Sport af te stoppen, zaterdag door Webton en volgende week door CAS-CEM uit Zevenhuizen.

En die toppers uit Sliedrecht komen dus zaterdag naar Veldwijk in Hengelo voor hun confrontatie met Webton, de nummer zeven van de ranglijst.  Als we ranglijstjournalistiek zouden bedrijven zouden we zonder meer Sliedrecht tot favoriet bombarderen, als we dat niet doen, doen we dat ook. Webton zal van goede huize moeten komen om te stunten, de puzzelstukjes moeten precies allemaal goed vallen, terwijl er bij de gasten dan wat zandkorreltjes tussen de tandwielen serve, blok, passing en aanval moeten komen om het mis te laten gaan.

Maar zoals een ons bekende huis tuin en keuken volleybalprofessor altijd zegt, de wedstrijd is pas verloren als de tegenstander het laatste punt heeft bijgeschreven gekregen en gewonnen als jouw ploeg die tegenstander is. Tot zaterdag avond 20:00 uur is het 0-0 en blijft het 0-0 ondanks alle voorbeschouwingen en verwachtingen. Vanaf dat tijdstip is het d ’r op of d ’r onder voor de Hengeloërs en voor hun gasten.

Zonder meer interessant wordt het bij Compaen vs Pelster / Cito. Compaen is als een sfinx uit de as na zeven nederlagen herrezen en boekte twee zeges achter elkaar, waardoor ze die rottige rode lantaarn aan Cito konden overdoen. Onderling verschil is 2 puntjes, maar Cito heeft ook twee wedstrijden minder gespeeld. Nogal vertekend dus.

De teams die op de posities twee tot en met vier staan spelen zaterdag tegen elkaar. VoCASA krijgt AH van Mierlo / Reflex op bezoek, DIO Bedum is gastheer voor HLB van Daal / DS. Van dit viertal verloor alleen DIO afgelopen week (met 3-2 bij Reflex). Om mee te blijven doen en bij Sliedrecht in het spoor te blijven kan zich geen van de teams verlies veroorloven. En dus moet elk team winnen. De stand in dit deel van de ranglijst is VoCASA 9-20, van Daal 9-17, DIO 8-16 (moet nog tegen Cito inhalen) en Reflex 9-15. Sliedrecht staat op 9-24.

Maar na positie vijf is er geen puntenkloof want ook Volley Tilburg heeft er 15 uit 9 wedstrijden. En zij spelen tegen CAS-CEM uit Zevenhuizen in Zevenhuizen. Bij winst kan Volley Tilburg dus midden in het gedrang van de top vijf terecht komen. Kan, als ze winnen. CAS-CRM zal in gedachten mogelijk de stap naar 10-13 hebben gemaakt, waarmee ze aansluiting hebben met de middenmoot. Wat het wordt? We wachten af.

De Witte Olhaco en MKB Accountants / VCV zijn ranglijstburen met een onderling verschil van één puntje in het voordeel van Olhaco. Beide teams verloren vorig weekend, Olhaco hield nog één (belangrijk) puntje over aan de confrontatie met de toen nog rode lantaarndrager Compaen, VCV was kansloos bij koploper Sliedrecht. Om wat lucht naar de onderste plaatsen te houden kan er geen verlies geleden worden. Door geen van beiden. Wie een beetje meer in ademnood zal geraken dan nu het geval is kunt u zondag lezen.

gh @ Vizier op Volleybal.