Vizier op volleybal

 

Het roer is om bij Apollo 8 (m)

VoV, 11-09-2018. 16:40 uur. Kan Apollo 8 Heren 1 zich herstellen van een debacle vorig seizoen, dat is de vraag die Apollo 8 liefhebber zich zal afvragen. Want laten we eerlijk zijn, vorig seizoen was gewoon niet goed. In elk opzicht was het een grote teleurstelling en een signaal dat er duidelijk dingen moesten veranderen. De grootste uitdaging begon bij het zoeken van nieuwe trainers, deze hebben we gevonden in de personen van Rob Smienk en Rob Honigh.

Zij besloten eind vorig seizoen om samen de uitdaging aan te gaan om van Apollo 8 Heren 1 weer een goed geoliede machine te maken. De hele zomer zijn zij bezig geweest om een solide basis te leggen voor het nieuwe Heren 1. En met succes, want de eerste voortekenen van het nieuwe Heren 1 beloven veel goeds!

Aan het eind van vorig seizoen zijn er een aantal spelers gestopt, waardoor er zes spelers overbleven: Martijn Veenhof, Tobias Lansink, Bas Haar, Rob Sauer, Robbin Hertong en Tijmen Reinders. De selectie is vervolgens aangevuld met een aantal nieuwe gezichten. Casper Haanappel komt over van Inter Rijswijk heren 2 en zal de spelverdeling op zich nemen samen met Abe Talsma, die ook nieuw is bij Heren 1, maar al wel eerder heeft gespeeld bij Apollo 8.

Daarnaast zijn de grote talenten Morris Koetse, Coen Verschuur en Mats Klein Teeselink definitief toegevoegd aan Heren 1 en traint nog een groot talent, Tom Schepers, op regelmatige basis mee. Met deze versterkingen bestaat het Heren 1 van Apollo 8 komend seizoen uit een mooie mix van ervaring en talent.

Tijdens de voorbereiding is het dan ook zaak om aan elkaar te wennen en op elkaar ingespeeld te raken. Het geslaagde teamweekend afgelopen weekend heeft hier goed aan bijgedragen. In dit weekend hebben we als team afspraken gemaakt, maar vooral erg veel plezier gehad. Hierdoor hebben we als team weer stappen kunnen maken wat weer zorgt voor beter volleybal.

Tijdens de 3-kamp van De Burgst Breda werd er een goed niveau neergezet en werden beide wedstrijden winnend afgesloten (2-1 tegen De Burgst Breda en 2-0 tegen Volley2B). Met name de bereidheid om hard voor elkaar te werken was mooi om te zien. In de wedstrijd tegen Volley2B konden we hierdoor een 14-21 achterstand in de 1ste set nog omdraaien en de set winnen met 35-33!

Sportief gezien gaat het dus weer de goede kant op, maar ook de randzaken zijn dit seizoen goed geregeld. Krachtschema’s, voedingsadvies en busjes voor de uitwedstrijden, alles wordt er aan gedaan om dit seizoen als Heren 1 weer echt te kunnen vlammen. De thuiswedstrijden zullen weer worden gespeeld op een half centrecourt, wat de ambiance ten goede zal komen. Wij hebben er weer zin in om, samen met het thuispubliek, te gaan strijden voor elk punt.

Nog twee weken trainen en we mogen weer, gelijk met een thuiswedstrijd in de Veste. Op 22 september beginnen we namelijk het nieuwe seizoen in de 2de divisie met de eerste thuiswedstrijd tegen VVH om 18.00 uur. Noteer deze dag alvast in uw agenda en kom het vernieuwde Heren 1 aanmoedigen!

Uiteraard spelen we voor het begin van de competitie nog een paar potjes, te beginnen aanstaande zaterdag. Dan staat de 1ste ronde van de nationale beker op het programma. In Zwolle zullen we spelen tegen Set Up ’65 (14.15 uur), ┬áS.V.I. Zwolle (15:30 uur) en Avior (16.45 uur) en gaan uitmaken welk team zich gaat plaatsen voor de 2de ronde. Voor ons een mooie graadmeter tegen twee 1ste divisie teams om te kijken waar we nu staan. Ook hier bent u uiteraard van harte welkom!

gh @ VoV, verslag Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.