Vizier op volleybal

 

Nieuw Rivo D1 al weken in voorbereiding

VoV, 11-09-2018. 16:35 uur. Vorig jaar zijn we met een zeer jonge ploeg het avontuur aangegaan in de 1e divisie en na een spannende PD dag kwamen we net te kort en spelen we volgend seizoen in de 2e divisie.

Het team is wat veranderd ten opzichte van vorig jaar, op de spelverdelers positie staat nog steeds onze aanvoerster van het team Marije Harbers. Vorig jaar was Suzan Agterberg al toegevoegd aan de selectie en ze gaat ook aankomend jaar vol voor Dames 1. Op de midden positie staat nog steeds Marit Kamans en de andere twee midspeelsters zijn twee nieuwe gezichten maar zeker  geen onbekende meiden.

Mariska Ter Harmsel en Annemarel Pas zijn bij de selectie gekomen vanuit Dames 2. Op de passer loper positie staan net als vorig jaar Lotte Boerman en Susan Schepers, vanuit Dames 2 is daar Ruth Klein Horsman bijgekomen . Op de diagonaal staat Fleur Timmer en Liza Mollink heeft de switch gemaakt van de midden positie naar de diagonaal.  Famke Zomer gaat aankomend jaar een dubbel programma spelen in Dames 1 en Dames 2. Onze Libero is  ook dit jaar Annemiek de Bruin.

Assistent trainer coach aankomend jaar is Eva Ellenbroek,  die na de blessure vorig jaar ook al een aandeel had in de staf, Eva gaat een maal in de week helpen met training geven en is alle thuiswedstrijden aanwezig.

We hebben nu twee toernooien gespeeld in de voorbereiding. We speelden veertien dagen geleden week in Tubbergen en werden daar vierde van de negen deelnemende teams! Afgelopen zaterdag speelden we ons eigen toernooi in Rijssen tegen onder andere WVC Volley van Frank van den Noort. Deze dag misten we wat meiden en vingen dit op met jonge wissels.

Aankomende zaterdag spelen we in Hoogeveen voor de Nationale Beker! We spelen dan drie wedstrijden,  tegen Weghorst Makelaardijk WVC, Emmen ’95 en Olhaco. Één week later start voor ons de competitie in onze eigen thuishal tegen Apollo Dames2.

We hebben dit jaar een mooie brede selectie en gaan er vol voor om er weer een mooi seizoen van te maken.

gh @ VoV, artikel van Johan Strokap, trainer coach Rivo Dames 1. Foto Jan van den Noort.