Vizier op volleybal

 

Het Topdivisie weekend bij de mannen

VoV, 15-11-2019. 4:43 uur. Koploper VCN Capelle , die vorige week in het Noorden bij DIO de leiding in de Topdivisie overnam van Reflex krijgt Webton Hengelo op bezoek. VCN speelde drie keer thuis tot nu en won drie keer met 3-1. Webton heeft dit seizoen buiten Hengelo nog geen succes behaald, wel wisten ze bij Volley Tilburg en Keistad een puntje mee te nemen. Wellicht geeft spelen tegen de koploper die boost om dat ook zaterdag te doen, en als ’t effe kan nog eentje meer zullen ze in Hengelo denken. Niet in Capelle, daar wil men de volle buit in eigen huis houden.

Zalsman/Reflex kreeg in Groningen twee tikken te verwerken. Het uitvallen van Maarten – Jan Heins en de 3-0 nederlaag. Zaterdag kunnen de studenten van USV Protos erop rekenen dat de ploeg uit Kampen die dubbele misstap recht wil zetten. In de competitie is Reflex thuis nog ongeslagen, en dat willen ze het liefst wel zo houden. Protos zal daar niet zomaar hun medewerking aan geven, na hun 3-1 winst op SV Dynamo en het verlies van Reflex is het verschil in de stand tot overbrugbare twee punten geslonken.

AVV Keistad neemt het in Rijswijk op tegen Inter Rijswijk. De ploeg uit Amersfoort zal hun rituelen voor de wedstrijd weer tot op het kleinste detail uitvoeren, want als je wint en je schrijft dat ten dele toe aan bijgeloof en het vasthouden aan de vaste handelingen en behandelingen voor het begin van de wedstrijd moet je dat zeker niet achterwege laten.

Zo hadden we ooit een medespeler die zijn sokken altijd verkeerd om aantrok al we tegen de koploper speelden. Ooit had hij zo van een koploper gewonnen, daarna tientallen keren verloren, maar die ene winst was door de sokken ‘verkeerd om’ gekomen. Hij bleef het zo doen, totdat hij ging beachvolleyballen.

Inter Rijswijk lijkt de afslag te hebben gevonden die hen naar hogere plaatsen op de ranglijst moet brengen. In Hengelo een puntje gepakt. Thuis tegen DIO de volle buit, zij hebben waarschijnlijk ook een ritueel ontdekt waaraan ze zich vastklampen. Of zou het gewoon keihard werken en nooit opgeven zijn?
De nieuwe naamgever van Donitas, Plainwater, combineert bronnen voor effectieve stuurinformatie. Zij realiseren oplossingen uit verschillende datastromen. Volleybal datastromen komen ook bij Donitas binnen en zij bedenken daar in hun voordeel werkende oplossing voor bij hun eerstvolgende wedstrijd.

Afgelopen week was dat met een 3-0 zege tegen Reflex effectief. Aanstaande zaterdag gaan ze naar HLB van Daal/DS, de ploeg is nog ongeslagen op eigen veld. Donitas is uit en thuis nog ongeslagen, dat wordt dus de eerste nederlaag voor een van hen. Ongeacht welke data er voordien geraadpleegd zijn.

De zuidelijke derby tussen Volley Tilburg en Peelpush is een duel het rechter rijtje. Peelpush heeft een wedstrijd minder gespeeld en één puntje meer. Aan elkaar gewaagd, zou je dan denken. Één keer won Tilburg thuis tot nu (3-2 tegen Webton), Peelpush verloor beide uitwedstrijden, maar pakte tegen Protos wel een puntje mee. Het zou dus zomaar alle kanten op kunnen gaan, voor beide teams dus ook de goede kant.

SV Dynamo II krijgt Kenders Bouw DIO Bedum op bezoek in Apeldoorn. De rode lantaarndrager uit het Noorden van het land wist buiten Bedum nog niet te winnen. Dynamo was tegen Volley Tilburg met 3-0 succesvol in Omnisport. En daar zullen ze op willen voortborduren.

Natuurlijk informeren we u zondag weer omtrent de afloop.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.