Vizier op volleybal

 

Zaanstad krijgt landskampioen op bezoek

VoV, 15-11-2019. 4:33 uur. Dit weekend staat alweer de vijfde thuisspeelronde van het seizoen op het programma voor VV Zaanstad en het belooft een leuk weekend te worden met spannende wedstrijden en, na de wedstrijd van heren 1 tegen landskampioen Active Living Orion, een verenigingsfeest als mooie afsluiter van de zaterdag.

Het Zaanse thuisspeelweekend begint zoals altijd al op vrijdagavond. Zaterdagochtend begint een nieuwe Super Saturday met verschillende jeugdwedstrijden. Vanaf 14:15 uur is het de beurt aan verschillende senioren- en divisieteams, met om 16:15 uur Heren 2 en om 18:15 uur Merkala Dames 1.

Na twee verloren wedstrijden gaat Merkala Dames 1 weer voor de punten. Deze week is VollinGo D1 de tegenstander. Merkala Dames 1 staat met zes gespeelde wedstrijden en 13 punten op een 9e plek. VollinGo bezet met zeven gespeelde wedstrijden en 20 punten de 4e plek in de poule. Vorig jaar resulteerde zowel de uit- als de thuiswedstrijd tegen VollinGo in een 3-2 overwinning. Hopelijk kunnen de dames nu ook weer een mooi resultaat neerzetten.

Het slotakkoord is zaterdag de wedstrijd tussen Zaanstad Heren 1 en landskampioen Active Living Orion. Het is altijd speciaal om tegen een topploeg uit de nationale eredivisie uit te komen.

Trainer-coach Sandor Rieuwers: “Bij Orion komen we twee oude bekenden tegen: Jannes van der Ham en David Bes, die vorig seizoen nog bij ons speelden. Mooi om ze nu weer tegen te komen. Natuurlijk weten we dat het een zware wedstrijd gaat worden, maar we gaan ervoor en dan zien we wel welke stand aan het einde op het bord staat.”

Een mooie gelegenheid om te komen kijken naar topvolleybal in de Zaanstreek. Natuurlijk is onze sportkantine open voor een hapje en een drankje. Wedstrijdsponsor Is SPORT 2000 Banne Sports Amsterdam-Noord, de regionale volleybalspecialist en al jaren schoenenleverancier van heren 1.

De wedstrijd begint om 20:00 uur in Topsportcentrum De Koog en de toegang is drie euro, met seizoenpas voor leden gratis. Voor aanvang zullen er loten verkocht worden voor de jeugdloterij met leuke prijzen. Doe dus mee, de opbrengst gaat naar het jeugdvolleybal bij Zaanstad …  en de jeugd heeft de toekomst.

gh @ VoV, bericht van Topvolleybal Zaanstad, foto Eric Visch