Vizier op volleybal

 

Druk weekend voor ZVH en Dynamo

VoV, 15-11-2019. 4:28 uur.  In de Eredivisie bij de mannen wordt het een druk weekend voor RECO / ZVH en Draisma Dynamo. Zaterdag avond spelen ze hun reguliere wedstrijden in de zevende ronde van de competitie, zondag om 15:30 uur moeten ze weer aan de bak. In Zevenhuizen wordt dan de wedstrijd die bij seizoenopening op 12 oktober wegens een gladde vloer werd afgebroken, uitgespeeld. Daarin staat Dynamo met 1-0 voor in sets.

Voor ZVH volgt er zaterdag avond een tweede belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de Eredivisie. Na de 0-3 bij VoCASA, nummer voorlaatst, speelt de debutant nu thuis tegen Taurus, de nummer drie van onderen met evenveel punten en een wedstrijd meer. Opnieuw dus een zes punten duel. Dus eerst Taurus en dan Dynamo, dat is het programma van ZVH.

Dynamo kan in dit weekend goede zaken doen. Als ze zes punten pakken binnen 24 uur, hetgeen thuis tegen VoCASA en uit bij ZVH in principe toch mogelijk moet zijn, doen ze weer volop mee in de top van de ranglijst. Sterker het kan hen met een maximale score voorbij Sliedrecht Sport en Active Living Orion brengen. Maar laten we niet op e.e.a. vooruit lopen, eerst VoCASA en dan RECO/ ZVH.

Naar de ranglijst kijkend zouden Sliedrecht Sport en Orion eigenlijk ook geen al te grote problemen moeten hebben. Sliedrecht speelt uit bij Advisie / SSS en Orion gaat bij rode lantaarndrager Zaanstad op bezoek. SSS heeft zes punten, Sliedrecht veertien. Zaanstad heeft er twee, Orion ook veertien. Als de bezoekers in beide gevallen doen wat ze volgens de stand verplicht zijn, lijkt het wel een uitgemaakte zaak te worden. Lukt dat niet dan kunnen we gerust van een stunt van de thuisploeg spreken. En uiteraard is iedereen in voor een stunt, behalve Sliedrecht en Orion en hun fans.

Koploper Lycurgus gaat ZONDAG op bezoek bij TTPA in Ede. De Talentenploeg staat in de middenmoot, in de onderste helft van de ranglijst.

Als er geen grote verrassingen gebeuren aanstaand weekend vindt er een verdere afscheiding plaats tussen de top vier van Nederland en hun achtervolgers. Het verschil tussen plaats vier en vijf zou zomaar tot acht punten kunnen oplopen. En dat na zeven wedstrijden!

Dan kun je dus spreken van twee competities in een competitie. De strijd om de beste startpositie in de kampioenspoule en om de laatste twee plaatsen daarin. Hetgeen dan tevens inhoudt dat er gestreden wordt om niet in de degradatiepoule terecht te komen.

We wachten af, zondag berichten we hoe het is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.