Het volleybal weekend in België

VoV, 12-11-2019. 6:26 uur. Bij de mannen in België in de Euro Millions League gaat het trio Aalst, Maaseik en Roeselare met elk 12 punten uit vijf wedstrijden aan kop. Alle drie teams wonnen afgelopen weekend weer zonder setverlies.

Aalst was met 0-3 te sterk voor Waremme, dat 23, 23 en 22 punten per set meekreeg. Het Nederlandse duo op mid bij Aalst zijnde Tim Smit en Twan Wiltenburg loste elkaar in de basis af. Tim Smit stond er de eerste twee sets in, Twan Wiltenburg de derde set. Samen kregen ze in de hele wedstrijd maar vijf set ups, waarvan Smit er twee verzilverde.

Maaseik won met 3-0 (16, 20, 17) van Menen. Met 7 om 1 ace en een aanvallende score van 43 om 29 haalde Maaseik het beslissende verschil. Jelte Maan scoorde acht keer, Libero Just Dronkers was zestien keer foutloos in de servepass. Bij Menen had Jente de Vries in de derde set een invalbeurt, hij scoorde twee keer.

Roeselare, dat zonder Stijn van Schie speelde, won met 3-0 (20, 21, 21) van Leuven. Het meeste voordeel haalden ze uit de 11 om 1 blokpunten.

Blokpunten waren ook bij Tectum Achel tegen Volley Gent belangrijk. Daar nam Rob Bontje er zes en Thomas Koelewijn drie voor zijn rekening van de veertien totaal voor hun ploeg, Gent kwam tot twee blokpunten. Het werd 3-0 (17, 21, 14) voor Achel, waarbij de Nederlandse inbreng in de score heel erg groot was. Auke van der Kamp maakte er 15, Joeri Polman 10, Thomas Koelewijn 12 en Rob Bontje 9. Bij Gent had Michiel Ahyi 14 keer succes en Chris Ogink 2 keer.

In de Belgische eredivisie bij de dames wonnen de thuisploegen. Asterix Avo met Paula Boonstra en Lieke Clerckx was met 3-0 (18, 20, 13) te sterk voor Lendelede, Gent won met 3-1 van Oostende, de eerste set ging nog verloren met 20-25, daarna pakte Gent drie sets op rij.

Ladies Volleys Limburg van Laura Overwater was met 3-0 (20, 20, 14) te sterk voor Tschalou Volley en Michelbeke won met 3-0 (18, 18, 16) van Oudegem. En rode lantaarndrager Antwerp leed bij Charleroi een 3-1 nederlaag.

In de stand gaat Gent met 5-12 aan kop. Dan volgend Ladies Volley Limburg (4-11) en Asterix Avo (4-10). Lendelede (4-1) en Antwerp (3-0) zijn de nummers negen en tien in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rob Bontje, FIVB.