Ter Maat met Fenerbahce naar vierde zege

VoV, 12-11-2019. 6:20 uur. Bij de mannen in Turkije boekte Fenerbahce de vierde zege. De ploeg van Wouter ter Maat staat op de vierde plaats, de top drie is nog ongeslagen na vijf wedstrijden. Dat zijn Spor Toto, Galatasaray en Ziraat Bankasi.

Uit tegen Bursa won Fenerbahce met 1-3 via de setstanden 18-25, 25-23, 19-25 en 21-25. De twee teams hielden zich met de eigen score van 62 om 62 keurig in evenwicht, de foutenlast maakte het verschil. Ter Maat nam 21 punten ofwel een derde deel van de eigen productie voor zijn rekening.

Bij de dames was er een hele dikke nederlaag voor Aydin, de ploeg van Celeste Plak en Maret Balkenstein – Grothues, bij topploeg Eczacibasi Vitra. Er werd met 3-0 verloren, de scores van Aydin bleven met 13, 14 en 17 punten drie keer ver onder de twintig.

Boskovic en Baladin hadden de smaak van het scoren goed te pakken met 18 en 13 punten. Voor Celeste Plak stopte de teller op 8, Maret Balkestein – Grothues, die een invalbeurt in de eerste set had, kwam niet tot scoren. De aanvallende punten (52 om 19) vertellen het verhaal van de wedstrijd.

Anne Buijs behaalde met THY een 0-3 (22, 19, 6) zege bij Besiktas. Zij scoorde 16 keer. Yvon Beliën won met Galatasaray thuis met 3-0 via de setstanden 25-17, 25-23 en 27-25 van PTT. Yvon Beliën maakte 10 punten. Nicole Koolhaas leed met Yesilyurt een 3-1 nederlaag bij Karayollari. De derde set leverde met 14-25 dikke winst op, de andere drie gingen met 25-15 en twee keer 25-18 ook ruim verloren. Nicole Koolhaas scoorde 7 keer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Fenerbahce.