Heva VCV net niet voorbij koploper

VoV, 22-10-2018. 6:34 uur. Heva VCV greep net naast de winst afgelopen zaterdag. Na een 1-2 voorsprong wisten ze geen winst uit de wedstrijd tegen D.B.S. te halen.

In de eerste set leek het alsof de dames van DBS uit Balk de dames uit Varsseveld een beetje overdonderde. Of misschien lag het aan de reis van bijna 2 uur die Heva VCV net achter de rug had. In ieder geval liep Heva VCV deze set achter de feiten aan en konden nog niet het maximale eruit halen. Met 25-19 als uitslag was er voor DBS nog weinig spanning in de wedstrijd.

Heva VCV leek hier anders over te denken en kwamen goed uit de startblokken in set 2. Er stond al gauw 5-10 op de bordjes en Heva VCV liep uit naar 7-17. Via 16-23 en 17-25 won Heva VCV de tweede set.  De derde set ging ook naar de dames uit Varsseveld. Op een stand van 6-11 had DBS al 2 time-outs gehad en Heva VCV wist verder uit te lopen naar 12-18. Met veel afwisseling in het spel van Heva VCV wisten ze een 1-2 voorsprong te nemen door de derde set te winnen met 20-25.

De winst leek naar Varsseveld te gaan toen ze de vierde set de touwtjes in handen namen. Heva VCV had deze set steeds een voorsprong van twee, drie of zelfs vier punten. DBS wist de achterstand weg te werken en het werd zelfs 21-21 en 23-23. De winst glipte uit de handen van Heva VCV en de stand was 2-2.

Drie punten mee naar Varsseveld was niet verkeerd geweest, maar helaas ging dit niet volgens plan. Door veel eigen fouten van Heva VCV liep DBS al snel uit naar 5-0 en 8-2. Heva VCV kon het goede spel van de voorgaande 4 sets niet meer doorzetten. 15-4 was de eindstand en Heva VCV ging met 2 punten terug naar Varsseveld. Winst had er zeker in gezeten, maar tevreden met 2 punten die we meenamen.

Volgende week zijn we een weekje vrij en op 3 november spelen we weer een thuiswedstrijd in de Van Pallandthal.

gh @ VoV, verslag van Linde Rusink, Heva VCV dames 1. Foto Rudy van ’t Rood.