HLB van Daal D1 wint slechte wedstrijd

VoV, 18-03-2019. 14:24 uur. Op zaterdag 16 maart speelde HLB van Daal Dames 1 tegen Kraftwell Symmachia Roosendaal Dames 1. De eerste wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. En om de ‘winning streak’ vol te kunnen houden wilde HLB Dames 1 ook in Roosendaal winnen. Ondanks dat dit een wedstrijd was met zeer wisselend niveau, wist HLB Dames 1 met 3-1 te winnen. Waarbij de teller nu staat op negen achtereenvolgende zeges staat.

In de voorbespreking werden afspraken gemaakt en alle hoofden stonden dezelfde kant op. Helaas was Iris Verhoeven nog geblesseerd en was Zoë Ücerler nog niet volledig inzetbaar vanwege een eerdere schouderblessure.

In de eerste set werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Solfee Postma, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Marit Keuning en als libero’s Romee Cooijmans en Zoë Ücerler. Aan het begin van de set ging het vrij gelijk op. Beide teams gaven servicedruk en konden zo de pass onder druk zetten. Hierdoor stond de verdediging vaak goed en ontstonden er lange rally’s. Wanneer de pass wel goed kwam, kon Maureen Pennings de ballen goed verdelen en haar aanvallers in stelling brengen. Hard geslagen ballen van Eefje Groenendaal werden afgewisselend met tactische ballen van Marit Keuning. Bij de stand van 14-14 zorgde goede servicebeurten van Eefje Groenendaal en Solfee Postma voor de overwinning in de eerste set 16-25.

Het begin van de tweede set verliep verliep hetzelfde als de eerste set. De teams bleven elkaar goed bij. Roosendaal kon echter een kleine voorsprong pakken en bij 13-10 zorgde een goede servicebeurt van Roosendaal voor een stand van 19-11. Er werden enkele wissels toegepast, Medi Goossens en Maaike Pels kwamen in het veld als passer-lopers en Yanniek Vos en Iris Verhoeven als respectievelijk spelverdeelster en diagonaal. Helaas konden ook zij het tij niet keren en werd de tweede set met 25-19 verloren.

Het was duidelijk dat de tweede set niet goed was aan de kant van HLB Dames 1. Er werd niet goed gecommuniceerd en ballen werden niet slim genoeg afgewerkt. De derde set begon echter goed met een servicebeurt van Maaike Pels. Een voorsprong van 5 punten stond op het bord. Helaas kwam er ook weer een dipje in het spel. De focus leek op sommige momenten niet voldoende aanwezig te zijn. Er werd als team hard geknokt voor alle punten en dat werd beloond. De punten waren niet altijd mooi, maar ze waren er wel. Met het minimale verschil werd de derde set gewonnen met 26-28.

HLB Dames 1 had de mogelijkheid om de wedstrijd met 1-3 te winnen. Helaas was het begin van de set opnieuw niet spetterend. Er was veel servicedruk van Roosendaal en de pass van HLB Dames 1 was minder dan normaal. De achterstand begon langzaam op te lopen en bij een stand van 16-11 werd Yanniek Vos in het veld gebracht. En dat leek de ommekeer van de wedstrijd te zijn. Het team leek wakker te worden en er werd harder gewerkt. Een mooie pancake van Yanniek Vos, gevolgd door een punt dat ook gewonnnen werd kroop HLB Dames 1 dichterbij.

Yanniek verdeelde het spel en gaf mooie setjes, waardoor de aanvalsters de punten konden maken. Bij een stand van 19-19, maakten de scheidsrechters echter een fout waardoor een punt naar Roosendaal ging. Een bal die via een verdedigsters uit werd geslagen, gaven ze als direct punt aan Roosendaal. HLB Dames 1 was hierdoor even van slag en het volgende punt was ook voor Roosendaal, 21-19. Een time-out volgde en met meer rust stond HLB Dames 1 in het veld. Ze knokten zich terug tot 23-23. Op de service van Maureen Pennings werd de set en daarmee de wedstrijd door HLB Dames 1 gewonnen met 23-25.

Een 1-3 overwinning en vier punten die mee terug gaan naar Den Dungen. Het was opnieuw geen goede wedstrijd van HLB Dames 1, maar als team werd er geknokt en als team werd er gewonnen. ‘Together we make it happen!’

Voor volgende week staak de wedstrijd tegen de huidige nummer 1 op het programma, VC WIK Groot-Ammers Dames 1. De vorige wedstrijd werd met 4-0 verloren en HLB Dames 1 werd toen letterlijk weggeveegd. Ze hebben dus een hoop goed te maken. De groei die de tweede helft van het seizoen is ingezet zal zeker in deze wedstrijd naar voren moeten komen. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden! Kom allemaal op 23 maart om 17.00 uur naar de Misse om de wedstrijd te zien.

gh @ VoV, verslag en foto van / via HLB van Daal / DS Dames 1.