Zege Zaanstad D1 na spannende vijfde set

VoV, 18-03-2019. 14:27 uur.  Na een 2-3 verlies vorige week in Stamproy wilden wij deze week van Inter Rijswijk eens even lekker winnen. Kyra was er weer bij na een weekendje ertussenuit om te wintersporten. Helaas had Sarah donderdag een verkeerde beweging met haar knie gemaakt, waardoor ze deze wedstrijd niet mocht spelen. Wij begonnen de eerste set met Lara, Lisa, Bente vd Peet, Kyra, Femke, Heidi en Jirrin in de basis. Vanaf het begin was ons spel wat tam en misten we een stuk enthousiasme dat we vorige week wel hadden. Desondanks bleven we strijden, maar deze set moesten we helaas aan ons voorbij gaan met 22-25.

In de tweede set mocht Fiona starten op de diagonaal positie. Deze set leek net een andere wereld vergeleken met onze eerste set. Alles lukte bij ons en bij de tegenstander lukte het dit keer niet. Sterke service series van Fiona, lekkere setjes van Kyra waardoor onze aanvallers alle hoeken van het veld lieten zien bij de tegenstander. Heerlijke set en deze wonnen we dan ook met 25-14.

Maar dan de derde set, waarin je hoopt op een voortzetting van de sterke tweede set, maar helaas keken we in het begin al tegen een achterstand op. Een goede service van Rijswijk zorgde ervoor dat onze pass even niet meer zo lekker liep. Bij een achterstand van 13-19 leek het even alsof we onze koppies lieten hangen, maar we bleven strijden en zochten weer naar dat enthousiasme en spirit voor alvast de volgende set. Deze set verloren we met 21-25.

In de vierde set begonnen Irene en Luke in het veld. In het begin ging het weer gelijk op, maar toen de mannen van Inter Rijswijk hun dames kwamen aanmoedigen en bij ons een trommel tevoorschijn kwam, kregen wij allemaal pepers in onze reten. Dit was net wat we nodig hadden! Irene en Lisa maakten een paar heerlijke blocks, Kyra en Fiona hadden weer goede service series, prachtige aanvallen van Jirrin en Luke en iedereen verdedigde en viel aan alsof ons leven er vanaf hing. Deze set wonnen we met 25-17.

Yes, een vijfde set, want daar houden we altijd zo van! Deze set ging erg gelijk op, maar uiteindelijk trokken wij weer eens aan het langste eind en wij wonnen deze set met 15-13! Héérlijk gevoel om eindelijk weer te winnen!

Volgende week spelen wij als Merkala Zaanstad tegen Sliedrecht Sport om 16:45 uur. We gaan weer ons best doen om wat puntjes te pakken van de nummer 2!

gh @ VoV, bericht vv Zaanstad / Bente Broekema. foto Eric Visch.