Vizier op volleybal

 

HLB van Daal/DS D1 wint matige wedstrijd

VoV, 07-02-2019. 12:50 uur.  Op zaterdag 2 februari stond de wedstrijd tegen VC Velden Dames 2 gepland. De eerste ontmoeting tussen beide teams had geleid tot een 3-2 verlies voor HLB. Dus de dames hadden iets recht te zetten.

Op de service van Maureen Pennings begon HLB heel goed aan de wedstrijd. Al snel stond een voorsprong van 9-1 (!) op het bord. HLB was goed aan het spelen. De pass werd gebracht en er kon naar hartenlust verdeeld worden. Bij een stand van 19-10 zorgde een goede servicebeurt, ditmaal van Eefje Groenendaal voor de beslissing, de eerste set werd met 25-10 gewonnen.

Bij het wisselen van kant werd al gewaarschuwd: nu niet verslappen! De eerste set was met veel servicedruk gewonnen en dat zouden we ook in de tweede set moeten leveren. Helaas, lukte het niet om het eigen spel te spelen. Velden kwam beter in de wedstrijd en begon veel druk te leggen op de passing van HLB. Iris Verhoeven kwam erin op het midden en pakte door haar goede service, 2 aces, nog wat punten mee. Helaas was het niet genoeg. Door de druk van Velden konden de dames hun eigen spel niet meer spelen. HLB maakte te veel eigen foutjes en Velden profiteerde hiervan. De tweede set ging met 19-25 verloren.

De derde set was een kopie van de eerste set. Ditmaal zorgde een serviceserie van Eefje Groenendaal voor een ruime voorsprong aan het begin van de set, 12-3. Dat het makkelijker is om met een voorsprong te spelen, laat ook deze set zien. HLB begon weer vrijer te spelen en maakte minder fouten dan de set hiervoor. Ballen werden beter weggelegd, en de blokkering sloot weer goed. Yanniek Vos kwam de laatste punten in het veld als spelverdeelster, en deze set werd ruim gewonnen met 25-13.

Helaas kwam toen weer de vierde set. Met de opdracht, dan maar 3-1 winst, ging HLB het veld in. Maar Velden wilde ook volle bak gaan voor de punten. Aan de kant van Velden werd goed verdedigd, en HLB ging niet goed genoeg om met de kansen die het kreeg. Gedurende deze set ging het lang gelijk op. Maar Velden pakte bij de big points een voorsprong. Op 21-24 kwam Yanniek Vos in het veld om te serveren. Helaas, was het Velden die dit punt wist te scoren, 21-25. Dat betekende een beslissende vijfde set.

Het lukte HLB om zich in deze set te vermannen. De servicedruk was niet zo groot als in de eerste en tweede set, maar ruim voldoende om het de pass van Velden moeilijk te maken. Medi Goossens zorgde voor een stabielere pass-lijn in het achterveld en zo kon HLB punt voor punt uitlopen. Bij een stand van 15-9 had HLB de vijfde set gewonnen.

De uitslag was beter dan de vorige wedstrijd, maar het spel nog niet. Maar ‘ook slechte wedstrijden moet je winnen’, dus HLB zal ook deze punten koesteren.

Aankomende zaterdag zal op 17.30 uur de wedstrijd tegen Spivo Dames 1 op het programma staan in Spijkenisse. Tegen dit team heeft HLB de afgelopen wedstrijden goed gepresteerd, maar het waren altijd spannende wedstrijden. Dus heb je zaterdag nog niets te doen, kom kijken!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Marit Keuning, HLB van Daal / DA dames 1.