Vizier op volleybal

 

Topper Sliedrecht II vs Volley Tilburg

VoV, 07-02-2019. 6:30 uur.  Wat niet kan is nog nooit gebeurd, dat is een waarheid als een koe! Maar dan zijn heel veel waarheden als koeien in de afgelopen decennia geen waarheden meer gebleken. En wellicht sneuvelt er zaterdag weer één, je weet maar nooit.

Wij denken dat het nog niet eerder is gebeurd dat een volleybalwedstrijd uit de Eerste Divisie bij de dames via livestream in zijn geheel werd uitgezonden. Niet dat wij weten in ieder geval, maar soms zijn er van die partijen waarvan je denkt, zou dat niet wat zijn? Zou de club in kwestie dat willen doen? De technische mogelijkheden zijn er immers. We kunnen ons voorstellen dat veel fans van de bezoekende club het heel erg zouden waarderen, wellicht maken ze er in hun kantine wel een ‘livestream’ middag van.

Waar doelen we op? Natuurlijk op de topper Sliedrecht Sport D2 vs Volley Tilburg. De clash tussen de twee teams die puntgelijk aan kop van de Eerste Divisie B bij de dames staan. Beide 14-52. Beide verdringen zich al een paar weken om de beste positie, zaterdag kunnen ze met elkaar afrekenen. Vanaf 16:45 uur in de Basis, de clash. Deze keer zou de uitzending dan eens niet van het eerste dames of heren team van Sliedrecht zijn, maar het tweede. So what?  We zijn benieuwd of Sliedrecht deze primeur opeist.

De drie teams, die in de gevarenzone staan te weten Stravoc (10de, 15-27) , Inter Rijswijk (11de, 14-22) en Peelpush II (12de , 15-17) hebben zaterdag lastige wedstrijden te spelen.

Hyundai Peter Janssen Stravoc krijgt VollinGo, de nummer drie in de stand,  op bezoek. Met de clash tussen de nummers één en twee kan VollinGo profiteren als ze winnen. Dan maken ze in ieder geval op één team terrein goed. Inter Rijswijk  gaat op bezoek bij VC Velden, dat vorige week een belangrijke aanvalster aan FAST kwijtraakte. Peelpush II moet bij SOMAS / Activia punten bij elkaar zien te slaan. Dat zal zeker niet gemakkelijk worden. Het is al even geleden dat de ploeg uit Meijel een uitzege behaalde. Meer dan tweeënhalve maand om precies te zijn.

VC Olympia vs Zaanstad is een duel tussen bijna ranglijstburen, slecht drie puntjes verschil zit erin in het voordeel van Olympia. Zaanstad is best wel met een mooie serie bezig, waarin opvalt de zege bij VollinGo (2-3) en de thuiswinst tegen VC Velden. Ook tegen koploper Volley Tilburg deden ze lang om de winst mee.

Wat verder opvalt is dat de teams op 22 december 2018 ook nog tegen elkaar speelden, toen vertrok VC Olympia met een 1-3 zege bij Zaanstad. Dat was wel hun laatste gewonnen wedstrijd. Daarna werd van VCN II, Volley Tilburg en VollinGo verloren.

Na vier nederlagen op rij slaagde Ledub erin die negatieve spiraal met twee zeges te doorbreken. Tegen de staartteams Peelpush II en Inter Rijswijk werden negen punten bij elkaar geslagen. Zaterdag krijgen ze uit het rechter rijtje Royal Kids Hotel Kinderopvang VCN II tegenover zich  in Budel. Van de laatste vijf wedstrijden verloor VCN II er vier, eentje werd met 3-2 gewonnen. Dit seizoen werd uit alleen bij hekkensluiter Peelpush II gewonnen, hetgeen ongetwijfeld mede de oorzaak zal zijn van de 3-1 voorspelling op de Nevobo site.

We gaan u informeren als blijkt dat Sliedrecht zich de primeur toe-eigent en natuurlijk is er zondag het overzicht hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.