Hoe was het in Italië, Turkije en Frankrijk?

VoV, 11-12-2023. 14:08 uur. In de Italiaanse Serie A1 bij de dames staat voor vanavond de topper Scandicci vs. Novara op het programma, afgelopen weekend werden de andere wedstrijden gespeeld.

Bij drie duels was er geen NL-inbreng en daarvan vermelden we dan ook alleen het allernoodzakelijkste. Busto Arsizio won met 3-1 van Bergamo (25-27, 25-15, 26-24 en 25-22), Firenze bleef Chieri ’76 met 3-2 de baas via 15-11 in de tiebreak en Trentino verloor met 0-3 (22, 20, 14) van Volley Roma. Bij Firenze vs. Chieri ’76 waren de Duitse Lina Alsmeier en de Belgische Kaja Grobelna met 27 punten voor de thuisploeg en 25 voor de gasten scorend belangrijk.

Juliët Lohuis leed thuis met Casalmaggiore een 0-3 nederlaag tegen Pinerolo van Tessa Polder. De score van Casalmaggiore stokte bij 18, 23 en 21 punten.  Juliët Lohuis maakte 5 punten, Tessa Polder liet er 8 op het matchreport zetten. Pinerolo was op alle scorende onderdelen beter.

Topteam Conegliano had weinig problemen met Vallefoglia van Laura Dijkema. Het werd 3-0 (18, 20, 17). De Kruijf speelde niet, spelverdeelster Laura Dijkema was wel van de partij. Isabelle Haak (15 punten) en Kelsey Robinson (13 punten) waren scorend op dreef  bij Conegliano.

Cuneo leed thuis een 0-3 (18, 15, 14) nederlaag tegen Vero Volley Milano van Nika Daalderop. Onder andere 0 om 6 aces en 4 om 10 blokpunten maakten het verschil. Egonu scoorde 16 keer, Nika Daalderop liet er 7 noteren.

In Turkije:

De topper in de Turkse Eredivisie tussen VakifBank en Eczacibasi werd een 3-0 overwinning voor de ploeg van Sarah van Aalen. Via de setstanden 25-23, 25-20 en 25-22. De 25 punten van Boskovic voor Eczacibasi waren niet genoeg voor de winst ondanks dat het haar team wel de betere eigen score (52 om 58) opleverde. Sarah van Aalen had twee invalbeurten.

Besiktas van Celeste Plak won met 2-3 bij Muratpasa. De 1-2 voorsprong werd met 25-19 in de vierde set een 2-2 gelijke stand, waarna Besiktas de vijfde set met 12-15 voor zich besliste. Celeste Plak had in de eerste set een invalbeurt en begon in de volgende sets in de basis, zij scoorde totaal 20 keer.

In Frankrijk:

Nantes van Marrit Jasper is na de 3-0 zege tegen Le Cannet de nieuwe koploper in Frankrijk. Le Cannet kwam per set niet verder dan 18, 16 en 17 punten. Marrit Jasper scoorde 11 keer.

Laura Jansen behaalde met Venelles, zij staan 11de, een zeer verdienstelijke 3-2 uitslag bij Mulhouse. De 0-2 voorsprong (21, 23) kon in de volgende drie sets niet in wedstrijdwinst worden omgezet. Mulhouse kwam gelijk (25-23, 26-24) en pakte de tiebreak met 15-11. Laura Jansen scoorde 14 keer en ze leverde 33 goede servepasses af. Hun eigen score (81 om 84) en de foutenlast (24 om 29) bepaalden de 110 om 108 punten voor de totale score.