Vizier op volleybal

 

Hoe was ’t ook alweer in de Topdivisie (m)

VoV, 11-01-2019. 5:56 uur. Even het geheugen opfrissen, hoe zat het ook alweer in de Topdivisie bij de mannen. Wie doen er mee bovenin en wie staan er te knokken voor de punten om te proberen hun hachje te redden om niet in 2019 een stapje terug te moeten doen. Een overzicht van de stand van zaken en de te spelen wedstrijden dit weekend:

 • 01. Inter Rijswijk, 11-26, speelt dit weekend uit tegen Kenders Bouw DIO
 • 02. Zalsman Reflex, 10-25, speelt thuis tegen Volley Tilburg
 • 03. CAS-CRM ZVH, 11-24, speelt thuis tegen NTC – Vastgoed Donitas.
 • —————————————————
 • 04. Webton, 11-21, speelt uit tegen MKB Accountants / VCV
 • 05. NTC Vastgoed – Donitas, 11-20, zie 03.
 • 06. Maatwerkers VCN, 11-17, speelt thuis tegen SV Dynamo II.
 • 07. Kenders Bouw DIO, 11-17, zie 01.
 • 08. HLB van Daal / DS, 11-16, speelt uit tegen Sudosa – Desto.
 • —————————————————
 • 09. SV Dynamo II, 11-10, zie 06.
 • 10. MKB Accountants / VCV, 11-7, zie 04.
 • 11. Volley Tilburg 9-5, zie 02.
 • 12. Sudosa – Desto, 10-4, zie 08.

Als we een paar lijntjes mogen trekken zouden we dat doen onder CAS-CRM en onder van HLB van Daal / DS. Die zouden de kopgroep scheiden van het peloton en de voorlopige achterblijvers.  In de kop drie voormalige Eredivisieclubs, bij de laatste vier een aantal teams die recentelijk de stap omhoog pas gemaakt hebben. Volley Tilburg loopt in wedstrijden achter, maar hun prestaties tot nu zijn nog niet zo dat we nu meteen 6 punten uit de achterstallige wedstrijden verwachten.

CAS-CRM vs Donitas kan een mooie pot worden, tenminste als CAS-CRM niet vals gaat spelen, zoals Sliedrecht Sport in de achtste finale van de beker deed. Tegen de door Sliedrecht ingebrachte onverwachte omstandigheden kunnen de studenten uit Groningen niet. Van de laatste zes wedstrijden won CAS-CRM er vijf, ééntje werd met 3-2 verloren. Bij Donitas is het trackrecord iets minder positief, zij wonnen er vier (waarvan drie buiten Groningen) en verloren er twee. Kon weleens spannend worden, afgaande op alleen die cijfers.

Inter Rijswijk verloor uit nog maar één keer, bij Webton. DIO is in Bedum al voor heel veel teams een moeilijk te nemen hindernis gebleken. Of dat ook op zal gaan voor Inter Rijswijk? De komst van de koploper maakt vaak nog wat extra krachten vrij, wie weel lukt dat DIO ook.

Reflex heeft de makkelijkste pot als we sec naar de cijfers en de stand kijken. Als we aan scorebord- en ranglijst journalistiek doen, overigens wat is daar mis mee? Volley Tilburg won uit nog niet, Reflex verloor thuis nog niet. Het lijkt, mede gezien de bekerwinst van Reflex op Eredivisionist Conisch Topvolley Zwolle, een redelijk voorspelbare pot volleybal te worden. Aan Volley Tilburg om dat te logenstraffen.

Na het succesje eind november (3-2 winst op DIO) kreeg Sudosa – Desto in december twee tikken te verwerken. Geen setwinst tegen Reflex en CAS-CRM in de eigen hal. Zaterdag thuis tegen HLB van Daal / DS zal dat anders moeten, het wordt voor de ploeg uit Assen tijd om punten te scoren. Wedstrijdpunten en competitiepunten. Al geldt dat natuurlijk ook voor /DS.

In Hengelo was VCV Veenendaal nog een maatje te klein voor Webton. Toen won de thuisploeg met 3-0 (22, 20, 20). Uit willen de Webton mannen nog wel eens een steekje laten vallen, wellicht kan VCV daarvan profiteren?  En Maatwerkers VCN krijgt SV Dynamo II op bezoek. De Apeldoorners wonnen tot nu alleen uit bij rode lantaarndrager Sudosa – Desto, maar zullen zich ongetwijfeld hebben voorgenomen om daar vanaf de eerste wedstrijd van eht nieuwe jaar wijziging in te brengen. Of dat ook lukt?

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.