Vizier op volleybal

 

Topteams uit 1AH testen zich, tegen elkaar

VoV, 11-01-2019. 6:00 uur. In de Eerste Divisie A staat er bij de eerste ronde in het nieuwe jaar meteen een topper op het programma. USV Protos (12-46) ontvangt de naaste belager AVV Keistad (11-39). Op de voorhand al een kraker, zonder dat er ook maar één bal geslagen is.

Debutant USV Protos snelt van de ene overwinning naar de andere. Het was even wennen in de eerste twee wedstrijden, die gingen verloren tegen Set-Up ’65 en Keistad, maar daarna, en dat is na 29 september vorig jaar, werd er niet meer in de competitie verloren. Tien zeges op rij boekten ze, en daar willen ze natuurlik zaterdag de elfde aan toevoegen.  Keistad weet overigens ook wat winnen is, zij verloren voor het laatst op 3 november 2018. Het zal een beste clash worden, waarin zal blijken welke ploeg het beste uit de winterpauze komt.

Springendal Set-Up ’65 (11-37) zit op het vinkentouw om te profiteren. Wie er ook maar wint, als de ploeg uit Ootmarsum zelf goede zaken doet tegen Hovoc (11-18), waarvan uit met 1-3 werd gewonnen, zijn ze spekkoper. Inlopen op Protos, Keistad voorbijgaan of zelfs dezelfde positie behouden, alles behoort tot de mogelijkheden. Set-Up heeft het in eigen hand, kan er alleen van verzekerd zijn dat Hovoc geen enkele medewerking zal verlenen voor een makkelijk middagje.

Verder zijn er nog een paar interessante duel tussen teams uit het rechter rijtje. Rabobank Orion Volleybal Doetinchem II (7de, 11-23) neemt het thuis op tegen FOOX Olhaco (10de, 11-19) en Scylla (9de, 11-20) speelt thuis tegen rode lantaarndrager Avior (12de, 10-15). Met EVV Bultman – Hartholt (6de, 10-25) tegen VC Sneek (8ste, 11-23) staat er wel een links vs recht duel op de agenda, maar het onderlinge verschil is in één wedstrijd te overbruggen. Tussen de nummer zes en elf zit toch maar zeven punten verschil. Een paar keer winnen of verliezen kan de ranglijst dus behoorlijk door elkaar schudden.

Axel Claims Sovoco (11-33) krijgt Focus4U Woudenberg (10-27) tegenover zich in Soest. We kunnen gezien de afstand wellicht van een derby spreken, volgens de ranglijst is het een sportieve burenruzie.  Sovoco is thuis nog ongeslagen, stuurde o.a. Keistad en Set-Up met een nederlaag naar huis. Woudenberg won tot nu uit alleen nog maar bij rode lantaarndrager Avior. Wie zal er dus volgens ons als favoriet aan dit duel beginnen? Twee keer raden!

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort..