Vizier op volleybal

 

Alles helder en duidelijk in 1BH, of niet?

VoV, 11-01-2019. 6:10 uur. In de Eerste Divisie B bij de mannen steekt een team er tot nu met kop en schouder bovenuit. Taurus II gaat met 11-49 aan de leiding en heeft al 14 punten (!) voorsprong op de directe achtervolger, die wel een wedstrijd minder speelde. Dat groepje achtervolgers bestaat uit Sliedrecht II (10-35), Rijswijk II (10-34). VC Voerendaal (11-34) en Peelpush (11-33). Deze vier teams doen voorlopig volop mee voor de tweede plaats.

Dan volgt er een breed middendeel van de ranglijst. Dat begint met Zaanstad II op de zesde plaats (11-23) en eindigt bij VC Wik op positie elfde (10-16). Daartussen staan Velo (10-21), VVU (10-21), Compaen (11-21) en EMD Tooling (10-19). Na VC Wik staat Next Volley Dordrecht met 11-9 helemaal onderaan. Als dat zo doorgaat is volgend seizoen de Drechtsteden derby ook van dit niveau verdwenen en zal menigeen met weemoed aan de tijd van het grote ‘El Clasico’ terugdenken.

Voor zaterdag bij de eerste ronde van het nieuwe jaar zouden we eigenlijk geen schokkende uitslagen mogen verwachten. Tenzij er een team rondloopt met de gedachten om meteen vanaf de eerste wedstrijd de stuntvlag te hijsen. Zoals bij Next Volley tegen Compaen. Het is dan nog maar de vraag of de stuntvlag of de piratenvlag dan het hardst wappert. Of welke teamleden de handen het hardst laten wapperen. We houden het op Compaen!

Taurus II vs Velo en VVU vs Sliedrecht Sport II zijn ook van die duels waar de winst aan de ene kant een logische gevolg van de stand is, en aan de andere kant er altijd na de winterpauze wel op een stuntje gehoopt wordt. In dit geval dus van Velo en VVU. Men weet van zichzelf welke offers men in de winterpauze wel of niet gebracht heeft om meteen weer te kunnen vlammen/knallen en hoopt er natuurlijk op dat dit bij de tegenstander even wat minder is geweest.

Eigenlijk geldt dat ook wel een beetje bij VC Voerendaal vs EMD – Tooling. De ploeg uit Voerendaal is thuis nog ongeslagen en zal die status in ieder geval in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar niet willen verliezen. Net zoals Peelpush het bij die tot nu toe ene nederlaag in eigen hal zal willen houden. Aan Rijswijk II de taak om dat te dwarsbomen en zelf met de overwinning aan de haal te gaan.

VC Wik gaat op bezoek bij Zaanstad II. Thuis wonnen ze met 3-1, waarbij 28-30 en 30-28 in de derde en vierde set memorabele uitslagen waren, die aangeven dat de teams elkaar goed in evenwicht hielden. Of dit ook bij Zaanstad het geval zijn? VC Wik zal moeten scoren om een startschot voor de inhaalrace op de ranglijst te geven.

We houden u op de hoogte hoe e.e.a. afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.