Meijners wint van Buijs in Serie A1

VoV, 11-01-2019. 7:53 uur. In de Italiaanse Serie A1 werd gisteravond nog een duel afgewerkt. Monza speelde thuis tegen Busto Arsizio. Met bij Monza opnieuw wat speeltijd in de eerste en derde set voor de van een blessure terugkomende Anne Buijs (ze scoorde 3 keer) en bij Busto A. stond Floortje Meijners (blokkerend op de foto) in de vijfde set in de basis, daarvoor had ze al speeltijd gekregen in de  eerste, derde en vierde set. Zij scoorde 11 keer.

Busto A. kwam via 25-23 met 1-0 achter, maar was in de twee daaropvolgende sets duidelijk de bovenliggende partij. Via 18-25 (na 9-16 en 16-21) en 19-25 (na 13-16 en 13-21) kwamen ze op een 1-2 voorsprong, die echter niet in wedstrijdwinst kon worden omgezet in de vierde set. Die ging namelijk met 25-21 naar Monza. Dat lukte in de vijfde wel, via 10-15 pakten ze de zege. Monza staat nu 4de (14-27), Busto A. 5de (14-26).

Blokkerend (7 / 14) en serverend (5 / 10 aces) had Busto A. ruim voordeel in de totaal score, ook maakten ze wat minder punten voor Monza dan ze ervan terugkregen. Aanvallend was Monza met 64 / 58 de betere. Serena Ortonali (Monza, 23 punten) en Kaja Grobelna (Busto A., 20 punten) werden de teamtopscorers.  Sara Bonefacio (Busto A.) zette 6 blokpunten op het scorebord.