Vizier op volleybal

 

Hora est voor USV Protos

VoV, 11-02-2019. 13:41 uur. Hora est, een uitspraak die slechts door zeer weinigen aangehoord wordt. Afgelopen vrijdag stond één van de  trainers van SURFspot.nl USV Protos H1 op het podium van de aula van de Wageningen University en werden deze woorden tot hem en overige aanwezigen gericht. Van harte gefeliciteerd DOCTOR Jorad de Vries.

Helaas kreeg de bovengenoemde uitspraak voor de Utrechtse studenten van SURFspot.nl USV Protos afgelopen zaterdag ook een negatieve bijklank. De letterlijke vertaling (het is tijd) betekende ook een einde aan de ongeslagen status van 2019, een einde aan een reeks van 14 overwinningen op rij en een einde aan een reeks van thuisoverwinningen sinds april 2017.

Om hier iets positiefs over te zeggen: ” Van die druk zijn we gelukkig af”. Ik merk wel dat deze positieve opmerking lastig te typen is. Nu ligt de druk van overwinningsreeksen bij onze ervaren collegae van EVV Elburg die de uitdaging in hun verslag al aangegaan waren (aanrader om deze te lezen op hun site, erg goed geschreven).

De schuldigen van het onderbreken van deze series zijn uiteraard de SURFspotters zelf. Ondergetekende moet wel eerlijk bekennen dat de Friese gasten uit Sneek hier heel hard mee “geholpen” hebben.

Op de één of andere manier spelen alle tegenstanders de laatste tijd goede wedstrijden tegen de Domstedelingen. VC Sneek was hierop geen uitzondering. Dat ze spectaculair in konden slaan, wisten we al. Dat ze dit in de wedstrijd vol konden houden was ons minder bekend. Het lukte jonge onderzoekers onvoldoende om de passlijn van de Friezen onder druk te houden zodat de sterke aanvallers van de Noorderlingen te vaak goed aangespeeld konden worden. Bovendien werden de studentikoze aanvallers opvallend vaak gestuit de een Friese muur (a.k.a. Blokkering).

De Protossers bleven wel vechten en het publiek bleef luidkeels feest vieren (grote dank hiervoor), het was afgelopen zaterdag niet goed genoeg. Onze gasten speelden, ook volgens eigen zeggen, een hele goede wedstrijd en de Olympossers konden de kansen op de belangrijke momenten nu eens een keer niet benutten.

Op naar de volgende wedstrijd in (toch een heel klein beetje mijn thuishaven-regio) Horst alwaar de plaatselijke VC vanaf 19.30 uur zal trachten de Utrechtse studenten van repliek te dienen.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, USV Protos.