Vizier op volleybal

 

VVU D1 pakt drie punten tegen Veracles

VoV, 11-02-2019. 13:45 uur. Afgelopen zaterdag troffen de speelsters van VV Utrecht dames 1 de Veraclessers in eigen huis. De Groningers waren afgereisd vanuit de Groene Hel naar Utrecht, met slechts twee punten op zak en een twaalfde plek in de competitie. Met weinig hoop op punten stapten ze dan ook het veld in, vanuit de ene naar de andere hel, want het bleek dat er ook in Utrecht niks te halen viel.

De eerste set startte en na een mooie service – serie van Bianca had VVU al snel een voorsprong. Op deze voet bleef VVU doorgaan. Er werd goed geserveerd en Veracles had moeite met het brengen van de pass. Als Veracles punten wist te pakken, namen de dames van VVU het snel weer over. De set eindigde snel in 25-13 voor VVU.

De volgende set veranderde het verhaal niet veel. Er kwamen weinig ballen terug van de overkant, dus VVU moest zich vooral focussen op het goed uitvoeren van eigen taken en het probleem aan de overkant blijven leggen. Wederom werden er mooie service – series gemaakt waar Veracles er geen antwoord op had. 25-12 was het resultaat.

Met een riante voorsprong gingen de dames van VVU de derde en laatste set in. De set begon niet lekker, slecht zelfs. Er werden ineens fouten gemaakt en hoewel er niet veel meer druk werd gelegd door de overkant, had VVU het toch moeilijk. Een achterstand van 8-4 was het gevolg. Er werd wat gewisseld en het spel werd weer opgepakt. De teams bleven qua stand gelijk opgaan, totdat VVU zich weer geheel wist te herpakken. Met een aantal services van Jesca eindige de set uiteindelijk in 25-18.

Hoewel het niet de meest spannende wedstrijd was zijn we wel erg blij dat we gewonnen hebben en hebben we nóg meer zin gekregen in de spannende wedstrijden die nog gaan komen. Komende zaterdag treffen wij Orion. Kom jij dat zien?

gh @ VoV, verslag van Nienke Oostenbrink, VVU dames 1.