IJzersterk Devoko D1 wint van Tornado

VoV, 10-02-2020. 10:44 uur. Dit is misschien wel het leukste wedstrijdverslag dat ik ooit heb geschreven. In het volgende stuk zal duidelijk worden waarom dit zo is. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen we al een ontzettend lief cadeautje van onze geweldige mini’s van de week (Carlijn en Wies). Het waren gelukskoekjes om ons geluk te brengen tijdens de wedstrijd. Hopelijk zou het gaan helpen! Als dat zo was hebben we met Carlijn en Wies afgesproken dat ze ons elke week gelukskoekjes komen brengen. ?

Tijdens de wedstrijdbespreking werden we nogmaals op scherp gezet omdat we wisten dat er een zware wedstrijd aan zat te komen. Tornado stond op plek 3 helaas waren wij de afgelopen weken gezakt naar plek 10. Tijd om hier verandering in te brengen dus!

Met een servedruk zo hoog als de Dorper Esch zelf (heel hoog dus) kwamen we in de eerste set goed mee met Tornado. Eigenlijk kwamen we niet alleen goed mee, we pakten een voorsprong die steeds verder uit liep. We speelden met ontzettend veel plezier, beleving en enthousiasme. Niet alleen in het veld maar ook zeker vanaf de kant klonk er bij elk punt gejuich en geklap. Door middel van tactisch spel en de hoge servedruk wonnen we de eerste set met een toch wel dikke eindstand. Het was 25-14 voor ons.

Nu de eerste set binnen was, is het van groot belang om het enthousiasme en de druk vast te houden in de komende sets. Dus met deze taak stapten we weer het veld op om te beginnen aan set 2. De servedruk nam in het begin iets af maar kwam ook zeker weer om de hoek kijken. Het publiek was verbaasd om te zien wat voor spel we met ons team neerzetten. Ook de tweede set wisten we te winnen met een 25-17 eindstand. Zo stonden we 2-0 voor tegen de nummer 3!

We waren absoluut niet van plan om punten weg te geven aan Tornado dus bleven we het spelletje van de eerste twee sets spelen. We hebben vier sets lang gestreden en wat was het spannend of we dit goede spel vast bleven houden. Sets 3 en 4 eindigden met 25-15, ook allebei gewonnen door ons!

Het belangrijkste van deze wedstrijd is dat we echt als een team hebben staan spelen. Iedereen hielp elkaar en ging voor elke bal. Zowel de mensen aan de kant als in het veld waren één team. Wat een heerlijk gevoel!

De uiteindelijke eindstand is dat we keihard 4-0 gewonnen hebben van de nummer 3! Wat een topprestatie die we met het hele team neer hebben gezet. Carlijn en Wies jullie zijn toppers, bedankt voor de gelukskoekjes! Ze hebben absoluut geholpen dus we zien jullie bij de volgende wedstrijd. ?

In verband met vakantie en carnaval hebben we een aantal weken rust en spelen we op 7 maart onze volgende wedstrijd uit tegen Pegasus DS1 in Nijmegen. Hopelijk eindigen we weer met een goede uitslag!

gh @ VoV, verslag van/ via Ivanka Munsterhuis, Communicatie TiMaX/DeVoKo. Foto’s  Jan van den Noort.