Rivo Rijssen wint weer niet (van Lutheria)

VoV, 10-02-2020. 10:34 uur. Afgelopen zaterdag stond de moeilijke wedstrijd tegen Lutheria voor Rivo op papier. De afgelopen twee seizoen geen makkelijke tegenstander. Ook deze zaterdag bleek Lutheria weer de sterkere ploeg van de twee. De overwinning ging met 2-3 naar de ploeg uit de Lutte.

De eerste set begon gelijkwaardig. Direct een paar mooie rally’s en beide ploegen scoorden er lekker op los. Op 7-10 had Lutheria echter wel een gaatje geslagen doordat Rivo zelf niet meer wist te scoren. Ondanks verwoede pogingen het gat weer te dichten lukte dit niet. Te veel persoonlijke aanvalsfouten aan Rivo zijde zorgden ervoor dat Lutheria uitliep naar 15-20. Even leek het erop dat Rivo zich herpakte met een paar goede punten maar verder dan 20-22 kwam het niet. Eindstand 21-25 en 0-1.

In set twee was het initiatief duidelijk wel voor Rivo. Rally’s werden winnend afgesloten en vooral op midden werd meer gescoord. Op 12-5 stond een mooie voorsprong op de borden. Deze voorsprong werd door degelijk spel goed vastgehouden en zelfs uitgebreid. 25-17 voor Rivo. 1-1 in sets.

De derde set was een heel gelijkwaardige set tot 17-17. Lutheria liep weliswaar wat uit naar 20-22 maar had Rivo voldoende kansen om aan te sluiten. Opnieuw zorgden persoonlijke fouten ervoor dat dit niet lukte. 22-25 en dus 1-2.

In de gelijk opgaande vierde set zette de zeer goed ingevallen Silke van Wijk een hele mooie serveserie neer van 16-16 naar 23-16. Dit betekende ook bijna het einde van de set. Rivo won met 25-18.

Dan de tiebreak maar binnenhalen zullen de meiden gedacht hebben, dat lukte helaas niet. Rivo startte opnieuw met te veel fouten en liep direct achter de feiten aan. Het middenstuk van de set was nog wel voor Rivo door terug te komen van 5-10 naar 10-12 maar het was te laat. Lutheria gaf nog een keer gas en de wedstrijd eindigde tekenend. Met een eigen fout aan Rivo zijde was de set en de wedstrijd voor het team uit de Lutte. 2-3.

Balen natuurlijk. Het was in ieder geval beter dan vorige week en gelukkig viel de schade achteraf nog een beetje mee. Uit de top zes wist maar één ploeg de volle buit te pakken, en dus blijft het ongemeen spannend in de race om het podium. Nummer zes Set-Up staat met 48 punten op slechts 7 punten van nummer één VoCASA en daartussen staan wij op plek 5 met 48 punten maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. In deze Divisie een toto gaan spelen wordt een heel gevaarlijke.

Nu zijn we even vrij. Een hele maand zelfs. Volgende week open club voor een hele groep meiden en daarna vakantie, carnaval enz. 7 maart gaan we naar Geesteren, ook daar zal het weer een heel lastig potje gaan worden maar ja dat zijn inmiddels alle wedstrijden.

gh @ VoV, verslag van Rivo Dames 1. Foto’s Jan van den Noort.