Vizier op volleybal

 

IMS / Voltena D1 morst niets

VoV, 15-04-2018. 11:50 uur. Waar er de eerste wedstijd tegen VC Wik Groot-Ammers D1 nog verloren werd (1-3) wist IMS/Voltena op 14 april alle punten in huis te houden. Met een overweldigende 4-0 overwinning op de streekgenoot is de revanche binnen en is het eerste damesteam van Voltena niet ver meer verwijderd van het kampioenschap!

De setstanden (25-16, 25-14, 25-16, 25-9) laten zien dat er geen daadwerkelijke spanning aan de kant van IMS/Voltena heerste. Alleen de start van de eerste set verliep moeizaam. Mogelijk door een enkele zenuwkriebel in de buiken van de speelsters. Het is natuurlijk ook niet niks! De meiden uit Nieuwendijk kunnen bij winst van deze wedstrijd volgende week zaterdag, tegen de andere finalist VoCASA Dames 1, voor de derde keer op rij promoveren.

Al snel verdwenen de zenuwkriebels en showde IMS/Voltena wat ze kunnen en waar ze goed in zijn.  Punten halen in Nieuwendijk was voor de tegenstander geen optie! Toch kent deze streekderby altijd twee strijdlustige ploegen, die niet voor elkaar onder willen doen. Lange rally’s waarin beide ploegen gedreven zijn om de bal aan de overkant binnen de lijnen te scoren, het liefste zo hard mogelijk als het aan de tegenstander ligt. IMS/Voltena kan goed met dit spel mee, maar door ook gebruik te maken van tactische ballen behalen ze alle vier sets als eerste de eindstreep.

Met deze overwinning op zak, staat er nog één finale op het programma. De KAMPIOENSCHAPSFINALE, want zowel IMS/Voltena als tegenstander VoCASA maken beiden kans op de titel. Doordat de opponent afgelopen zaterdag geen punten heeft laten liggen, blijf het verschil tussen nummer 1 en 2 in de Eerste divisie B, twee punten. Voor de rekenkundige onder ons, twee punten voor IMS/Voltena zijn voldoende voor het behalen van de eerste plaats. Maar IMS/Voltena wilt niets liever dan de laatste wedstrijd met winst afsluiten!

Voor alle vrienden, familieleden, volleyballiefhebbers en toeschouwers van IMS/Voltena is het mogelijk om met een supportersbus de meiden aan te komen moedigen. Een mooie wedstrijd in het vizier die niet te missen is! Meld je snel aan voor de bus, en schreeuw de meiden naar de titel!

Om 17.00 uur in Nijmegen wordt het startsein gefloten en barst er een strijd los in de VoCASA – hal. Bijzijn is meemaken, en laten we met z’n allen zorgen voor een mooie afsluiting van het seizoen!

gh @ VoV, Artikel door Maxime van Ass, foto Maurice van Ass.  Bijschrift foto: Na de wedstrijd werden alle ballenkinderen van het afgelopen seizoen nog eens in het zonnetje gezet.