Vizier op volleybal

 

Kampioen WVC verliest van Rosstars

VoV, 15-04-2018. 12:30 uur. Afgelopen twee jaar is er vaker tegen Rosstars gespeeld. Het is altijd spannend en altijd lastig. Dit jaar hebben we de uitwedstrijd met wisselvallig volleybal weten te winnen met 3-2. Voor WVC staat er niets meer op het spel, maar voor Rosstars des te meer! Namelijk de p/d – plek om te strijden voor een plek in de 1e divisie. Om 13.34 klonk het eerste fluitsignaal met Marlon Voortman, Marlijne ter Avest, Kira Schorn, Lisette Ottenschot, Daisy van Rosmalen, Leonie van den Noort en Willeke Bon binnen de lijnen.

Rosstars laat aan het begin van de set direct zien dat  ze zijn gekomen om te winnen. Met servedruk loopt de Rossumse ploeg direct uit naar 4-1, maar trainer Frank van den Noort wil vuur zien. WVC trekt al snel de stand gelijk naar 5-5. Vanaf dat moment is het stuivertje wisselen. Op 15-12 in het voordeel van de thuisploeg spreekt de coach van Rosstars de dames even toe. Op 17-15 laat WVC zien dat ze Rosstars niet zomaar puntjes cadeau geeft. Lisette Ottenschot slaat op een eenmansblok de bal snoeihard binnen de lijnen. Rosstars brengt een dubbele wissel om zo drie aanvalsters aan het net te houden. Ze weten hiermee op 21-20 de voorsprong terug te pakken. Op 24-24 wordt er aan Rossumse kant weer terug gewisseld. Met een fout aan Wierdense kant en een tactische prikbal van de uitploeg haalt Rosstars de eerste set binnen met 24-26.

De tweede set wordt er door beide teams met dezelfde opstelling gestart. Volley start de set direct feller en scherper. Er wordt een voorsprong opgebouwd van 6 punten. Met overtuiging en goed volleybal weten de Wierdense dames uit te lopen naar 18-9. Op 20-12 komt Daphne Honigh voor Willeke Bon in het veld. Ook Rosstars wisselt en brengt een nieuwe spelverdeelster en diagonaal in. Dit levert echter niet het gewenste resultaat en Wierden wint met 25-14.

In de derde set blijft aan Rossumse kant de spelverdeelster en diagonaal staan. Bij WVC Volley komt Fleur Klein Schaars voor Marlon Voortman in het veld. Wederom komt Volley snel uit de startblokken en zet de stand op 8-3. Met snel en afwisselend spel, zo afwisselend dat Fleur Klein Schaars dankzij spelverdeelster Daisy van Rosmalen een bal vrij kan inslaan, weten ze Rosstars gedurende de set voor te blijven. Op 20-13 komt Daphne Honigh voor Willeke Bon in het veld. Aan het einde van de set geeft Volley een aantal punten cadeau aan Rosstars, maar weet de set met 25-19 te winnen.

In de vierde set blijft Daphne Honigh in het veld. De rest van de opstelling blijft ongewijzigd. In de begin fase van de wedstrijd heeft WVC Volley het moeilijker en weet Rosstars bij te blijven. Op 12-15 in het voordeel van Rosstars neemt Frank van den Noort een time-out. Beide teams maken weinig fouten en het dan ook een mooie wedstrijd om te zien. Volley komt dichter bij en komt zelfs op 20-20 gelijk, maar Rosstars weet iedere bal van de grond te halen en zet de stand op 20-22 in hun voordeel. Wierden geeft zich niet zomaar gewonnen en trekt de stand weer gelijk naar 22-22. Reden voor Rosstars om een time-out te nemen. Dit pakt goed uit, want ze weten de set met 25-22 te winnen. Dit betekent dat het 2-2 in sets staat.

In de vijfde set start Marlon Voortman in plaats van Fleur Klein Schaars. Op 2-1 weet Marlijne ter Avest het eerste blok aan Wierdense kant te maken. Het blijft dicht bij elkaar. Op 7-8 komt Willeke Bon op de plaats van Leonie van den Noort. Rosstars trekt vervolgens door tot 7-10. Reden voor trainer Frank van den Noort om een time-out te nemen. Dit pakt goed uit, want ze weten weer bij te komen. Op 13-13 weet Marlijne ter Avest de bal op de grond te krijgen en komt er een matchpoint. Daphne Honigh wordt met een publiekswissel het veld uit gehaald. Zij heeft vandaag haar laatste thuiswedstrijd gespeeld. Daphne heeft besloten om een jaar te stoppen met volleybal en zich te richten op haar studie en stage.

Eline Vunderink komt voor Daphne in het veld. Rosstars vecht voor wat ze waard zijn en laten met hard werken zien dat ze die p/d – plek willen binnenslepen. Met 17-19 weten ze de 5e set te pakken en kan Rosstars drie belangrijke punten bijschrijven. Zeker omdat Wevo een set heeft laten liggen tegen Nijmegen. Volgende week wordt dus beslist wie er p/d mag spelen, aangezien Rosstars en Wevo nu gelijk staan.

WVC Volley speelt dan om 16.00 uur de laatste wedstrijd van dit seizoen in Barneveld. Tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto door Femke ter Harmsel – Boone. WVC Volley Dames 1