Vizier op volleybal

 

SVI Zwolle D1 terug in de Tweede Divisie

VoV, 15-04-2018. 12:37 uur. De dames uit Zwolle Zuid zijn binnen een jaar terug gekeerd in de tweede divisie.  Afgelopen vrijdag trokken de Zwolse dames gesteund Door groot publiek richting Workum. Een 1-3 overwinning zou genoeg zijn voor de titel. Echter SVI verloor dit seizoen twee  wedstrijden waarvan één tegen deze tegenstander SVW.

Dit keer was SVI echter beter voorbereid op deze dames. Videoanalyse en herhaaldelijk de opdrachten doornemen en een gezonde vechtlust moesten de overwinning gaan brengen. Gesteund Door het degelijke spel van de afgelopen weken werd er dan ook vol vertrouwen gespeeld.

Drie sets lang is SVI de betere gebleken. Met setstanden van 19-25 12-25 14-25 en 19-25 werd het kampioenschap overtuigend binnen gehaald. Waarna er een mooi feestje losbarste in het verre Friesland.

SVI begon verjongt aan de competitie en had in de voorbereiding moeite om degelijk spel neer te leggen. Maar door vast te houden aan een duidelijke visie en daarop te blijven trainen zijn de dames steeds degelijker gaan spelen. Vaste patronen gaven vaak de doorslag in de wedstrijden.

Het trainers duo Jansen  /  Sparreboom  is dan ook zeer content met de ontwikkeling van deze groep. Maar nog belangrijker de hoge funfaktor die er altijd is geweest. Dat is een heel groot compliment aan deze groep.

Volgend jaar dus 2e divisie. De groep zal grotendeels blijven staan. Zeker is dat afscheid word genomen van Anne Eilander en Veroniek Poppe. Die beiden gaan studeren in het noorden van het land. Ook zal libero Eline Kloosterman na 8 jaar trouwe dienst een stapje terug doen en gaan genieten van haar eerste kindje.

Inmiddels trainen verschillende dames mee om het team te versterken. Maar SVI is nog steeds op zoek. Mocht er interesse zijn kan je mailen met ronsparreboom81@msn.com .

Voor nu wacht ons nog één wedstrijd tegen de nummer 2,  Donitas. Ondanks dat het kampioenschap binnen is zijn de speelsters gebrand om te laten zien dat ze ook deze wedstrijd kunnen binnen halen. Na afloop zal het kampioenschap groots gevierd worden. Want ook het eerste heren team is gepromoveerd naar de 2e divisie en dames 3 gaat de eerste klasse in. Dames 1 wil dan ook deze teams van harte feliciteren.

Voor nu genieten dus voor deze mooie jonge talentvolle groep. Die inmiddels ook wel het bananen team heet…  volgend jaar zal ook het credo dan weer zijn “Gaan met die banaan” en dat er nog vele taartjes gegeten mogen worden bij 4-0 overwinningen.

gh @ VoV, verslag en foto van en via Ron Sparreboom, trainer coach SVI dames 1.