VTC Woerden sluit beter af dan vorig jaar

VoV, 15-04-2018. 12:59 uur.  AIRCOHEAT / VTC Woerden heeft afgelopen zaterdag een 0-4 overwinning behaald op Van den Hengel / Sovoco. Door de vijf daarmee gepaard gaande punten overtrof de formatie van trainer/coach Krijn Verlek en Jos van der Puijm het totaal aantal punten dat in het seizoen 2016 / 2017 werd verzameld. Daarnaast is VTC Woerden met de vierde plaats (met maar liefst 19 punten voorsprong op de nummer 5) ook verzekerd van een hogere eindklassering dan afgelopen competitiejaargang toen de vijfde plaats het eindstation was.

In Soest voldeden de bezoekers aan hun sportieve plicht door de toekomstige club van Krijn Verlek en Jos van der Pluijm geen set te gunnen. Al was de om lijfsbehoud strijdende thuisploeg er in de tweede set wel heel dichtbij. Sovoco nam in die set een voorsprong van 19-12, maar zag dat de Woerdense formatie een imposante inhaalrace beëindigde met 25-27 setwinst.

In de set ervoor was het spannend tot 19-21. In de slotfase maakten de bezoekers het verschil; 19-25. VTC Woerden nam in de derde set een voorsprong van 9-13 en 15-20. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en streed tot het laatste punt en was bij 22-23 opnieuw in de buurt van setwinst. De nummer vier van de ranglijst, waar de solide spelende libero Luka van Beekhoven en passer / loper Zoe Korstanje uitblonken, maakte echter opnieuw de big points; 22-25. De ingevallen middenspeelster Michelle Korstanje scoorde veelvuldig met haar aanval.

In de vierde set kwam Sovoco op een 5-3 voorsprong, maar daarna nam de AIRCOHEAT -formatie het initiatief weer over; 11-15, 13-18, 16-19 en 17-22. Uiteindelijk werd het 21-25 voor VTC Woerden.

Komende zaterdag staat het laatste competitieduel op het programma. Het is daarmee tevens het afscheid van de speelsters Sharon van Vliet (stopt), Michelle Verhees (stopt), Zoe Korstanje (vertrekt naar Zwolle) en het trainersduo Krijn Verlek en Jos van der Pluijm. VTC Woerden speelt om 16.00 uur in de Thijs van der Polshal tegen kampioen Inter Rijswijk.

gh @ VoV, verslag van Jos van der Pluijm, VTC Woerden dames 1.