IMS Voltena Dames 1 pakt volle winst!

VoV, 04-02-2018. 16:23 uur. De meiden uit Nieuwendijk hadden na het verlies in eigen huis vorige week (na 2,5 jaar thuis ongeslagen te zijn), iets goed te maken. Er is hard getraind, zodat de smurfen (zoals de talenten van IMS Voltena Dames 1 door de tegenstander genoemd werden) zaterdag goed in vorm waren.

Met een gemotiveerd team werd er afgereisd naar het Limburgse Meijel om aan te treden tegen Peelpush dames 2. Daar waar vorig seizoen, toen nog in de 2e divisie, met verlies moest worden gedeald, was IMS Voltena nu gebrand op revanche!

De eerste set ging tot de 10 punten gelijk op. Bij een stand van 9-10 voor IMS Voltena, wordt de snelheid in het spel door de meiden verhoogd, wat resulteert in een voorsprong. Peelpush wist zich nog terug te vechten naar 14-14, maar IMS Voltena had de controle in de wedstrijd en liet niet over zich heen lopen. Bij een stand van 17-23 was het duidelijk dat de meiden uit Nieuwendijk set 1 gingen winnen. Nog even werd het spannend omdat Peelpush een mooie serie serveerde, maar IMS Voltena hield de controle en pakte met 22-25 de winst in de eerste set.

De daaropvolgende set werd met een achterstand van 1-5 gestart. Voor IMS Voltena was dit een wake-up call. De meiden kunnen al jaren een achterstand ombuigen naar een voorsprong, en ook in deze set is dit het geval! De servicedruk werd verhoogd, waardoor er enkele serveerseries volgden. De stofzuigers van het veld, de verdedigers, hielden veel ballen van de grond en er werd door de spelverdeelster en aanval flink gevarieerd waardoor de ballen binnen de lijnen geslagen konden worden. Bij een 15-15 gelijkspel, nam IMS Voltena weer de leiding en sleepte de tweede set met 20-25 binnen.

Ook de derde set startte als de vorige met een nadelig saldo aan punten. Bij een 6-0 achterstand ging de knop om en werd de ‘swung’ van de tweede set teruggevonden. Deze wordt vastgehouden in de vierde set en beide worden gewonnen met een mooie stand van 16-25! Dus de 5 punten zijn binnen gesmurfd! IMS Voltena heeft weer ouderwets gestreden voor elke bal, bracht variatie in het spel aan en hield de controle vast.

Aanstaande zaterdag staat er een kraker op het programma. In eigen huis wordt er gestreden tegen Volley Tilburg Dames 1, de huidige nummer 1 op de ranglijst. De meiden zijn gebrand om weer de winst in eigen huis te houden, en zullen de strijd aangaan!  Alle support daarbij is enorm welkom, dus iedereen is van harte welkom in Topsportcentrum De Iris in Nieuwendijk, waar de wedstrijd om 18.00 uur van start gaat.

Verslag door: Maxime van Ass. IMS  Voltena. Foto Maurice van Ass. Bijschrift foto:  Opperste concentratie bij libero Britt den Haan. Rechts van haar passer – lopers Raïsa Schoon en Hannah van Esch. gh @ VoV