VolleyTilburg verliest bij Compaen

VoV, 04-02-1018. 16:13 uur.  Vol vertrouwen reisde Volley Tilburg gisteren naar Oostzaan. De fraaie overwinningen in Tilburg op  de nummer vier, Reflex,  en in Den Dungen bij nummer vijf,   HLB van Daal / DS, rechtvaardigden dat vertrouwen. Maar helaas, het liep even anders in de sporthal in Oostzaan. Compaen had de punten hard nodig en wist die ook in eigen huis te houden. Dat gebeurde met een portie vechtlust en teamspirit waar heren 1 alleen in de beginfase een antwoord op had. Er was dan ook weinig af te dingen op de 3-1 overwinning (22-25, 25-20, 25-23 en 25-23) van de ‘zeerovers’.

De eerste set werd opnieuw begonnen met Sjors den Dubbelden en Martijn van Eerd (passer/lopers), Tim Swaan en David Azantinlow (mid), Frank Compagne (sv), Gijs Moonen (dia) en Roland Lucassen (lib.). Twee fraaie servicereeksen van Tim en Niki Samardzic zorgden ervoor dat heren 1 de hele set een paar punten voorsprong had. Die wist heren 1 tot het eind toe vast te houden: Gijs zorgde met een harde smash voor het beslissende punt in die set.

Over set 2 en 3 kunnen we kort zijn. De servicedruk was weg, de passes kwamen niet meer aan het net, de smashes niet meer binnen de lijnen en verdedigend was het een chaos. Guillermo probeerde nog met wat time-outs en wissels (Niki op passer loper voor Sjors, Sjors terug op de dia voor Gijs) het tij te keren, maar niets hielp. Zelfs de eindsprint in de derde set kwam te laat.

Set 4 rechtte heren 1 de rug en kwam op een 16-20 voorsprong. Maar ook die was niet aan heren 1 besteed. De vaste stand-in serveerder van Compaen zorgde met zijn lastige diagonale sprongfloat voor grote Tilburgse problemen. Compaen trok de stand gelijk en uiteindelijk zorgde een smash buiten de lijnen voor een Oostzaans feestje.

Nu is het een maand wachten voor heren 1 zich kan revancheren voor deze pijnlijke nederlaag. De wedstrijd van 17 februari tegen Sliedrecht is uit de competitie gehaald vanwege de halve finale van de NJOK. Die wedstrijd is verzet naar zondag 18 maart. Zaterdag 24 februari komt DIO Bedum naar T-Kwadraat. Hopelijk kan heren 1 dan met de steun van het publiek weer vlammen tegen de virtuele nummer twee van de ranglijst.

gh @ VoV, verslag van Leon de Leijer, Volley Tilburg.