IMS/Voltena haalt PDK/Huizen onderuit

VoV, 18-02-2019. 6:05 uur.  Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor IMS/Voltena D1. De meiden hadden wat goed te maken na het verlies van het weekend ervoor en dat is ook precies wat ze deden. Zoals er in de kleedkamer al werd gezegd; ’I didn’t come here to participate, I came here to dominate.’ Dit eindigde in een 3-0 zegen voor de thuisploeg.

De eerste set verliep echter nog wat stroef. De Werkendamse meiden hadden last van het blok aan de kant van PDK Huizen en kregen de bal moeilijk op de grond. Wel waren ze stabiel in de pass, dit zorgde ervoor dat er aan het spelletje gebouwd kon worden. De service druk werd opgevoerd door IMS/Voltena en de meiden kwamen dichterbij. Ze stonden zelfs 24-22 voor. Dit werd helaas nog niet meteen af gemaakt waardoor de set enorm spannend werd. Met wat goede services, verdedigingen en het enthousiasme van het publiek wist IMS/Voltena aan het langste eind van deze set te trekken. (33-31)

In de tweede set liepen de Werkendamse meiden al snel uit op PDK Huizen. Er werd goed geserveerd, de pass lag goed en IMS/Voltena had meer grip op het spel van Prima Donna Kaas. Gatenkaas had je het ook wel kunnen noemen aan de kant van de uitploeg. Deze set werd dan ook makkelijk gewonnen. (25-12)

De derde set was iets minder overtuigend. IMS/Voltena liep gelijk op en soms zelfs een beetje achter op de meiden uit Huizen. De passjes kwamen iets minder netjes en de ballen werden niet meer geplaatst op de vooraf afgesproken plekken. Echter bleef IMS/Voltena de rust bewaren en zo werd ook de derde set gewonnen. (25-21)

Het duurt even voordat het Werkendamse team weer in actie mag komen. Op 9 maart staat de volgende wedstrijd op het programma. Deze vindt uit in Groningen plaats tegen OBEG Donitas. Genoeg tijd om de benodigde voorbereidingen hiervoor te treffen dus. Zien we jullie dan?!

gh @ VoV, verslag door Mexime van Driel, IMS / Voltena. Foto Ron Dekker.