In 1 AD veel zeges zonder setverlies

VoV, 16-12-2018. 8:18 uur. Helaas moeten we u de uitslag van Tjoba vs VC Sneek II nog even schuldig blijven, die stond nog niet vermeld in de Nevobo rangen en standen. Verder was er vier keer winst zonder setverlies te noteren bij de uitslagen, alleen Dynamo Tubbergen wist een setje te pakken van de verliezende ploegen. Dus Tjoba vs VC Sneek II nog buiten beschouwing gelaten. U mag ons de uitslag ook even doorgeven, nemen we het alsnog in de stand mee.

Koploper Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto doet nu uit ook wat ze thuis al het hele seizoen deden. Namelijk met 0-4 winnen. Kind van de rekening werd Heva VCV Varsseveld, dat met 22 en 23 punten in de eerste twee sets nog aardig kon meekomen, maar daarna met 15 en 20 scores per set een stuk verder achter bleef.  Sudosa maakte in ieder geval geen misstap, en blijft  in ieder geval virtueel koploper, wellicht ook wel reëel koploper als VC Sneek het bij Tjoba minder heeft gedaan.

Ook Autoschade Kuiper / D.B.S. liet geen veer. De eerste twee sets hielden ze VC Bolsward met 19 en 18 punten net onder de twintig, daarna waren 25-23 en 25-21 ook voldoende om de volle vijf punten bij te schrijven.

Weghorst Makelaardij WVC Volley boekte een 4-0 zege tegen het bezoekende Rosstars. WVC had de punten nodig en liet ze bijschrijven. Met 25-21, 25-18, 25-20 en 25-22 bleven ze vier keer aan de goede kant van de score.

Krekkers stond in Maria Parochie ook vier keer aan de goede kant van de score. Al begon het niet zo goed en moest er eerst een achterstand van een punt of vijf weggewerkt worden voor er met 25-21 gewonnen werd in de eerste set.

De tweede en derde set was Krekkers heer en meester binnen de lijnen. Met 25-10 en 25-8 lieten ze Zwolle wel heel erg ver achter zich. In de vierde set wilde de thuisploeg de vijf punten binnen halen en dat lukte met een 25-22 setwinst. “ Het was niet de allerbeste set maar door een extra stapje te zetten trokken we ook deze set ook over de streep” zegt assistent trainer coach Anouk van der Wal in haar verslag.

Dynamo Tubbergen had tegen Springendal Set-Up ’65 II in Ootmarsum een goede start en speelde een prima partij in de eerste set. In de finale was het even moeilijk om de 18-23 voorsprong in winst om te zetten, maar dat lukte uiteindelijk toch met 26-28.

Daarna was de ploeg geen schim meer van die uit de openingsset. Al moet gezegd worden dat Set-Up zich serverend en passend sterk verbeterde.  Met een hele dikke 25-7 en twee hele ruime 25-17 en 25-16 setwinsten hield Set-Up ’65 de winst in de Schalm. Totaal een stuk of 20 aces kregen de bezoekers om de oren.

De stand, zonder de uitslag van Tjoba vs Sneek II is nu: Sudosa – Desto 10-45, Sneek II 12-45, DBS 11-43, Set-Up II 10-30, Krekkers 9-27, Rosstars 11-24, VCV 11-22, Dynamo 11-21, WVC 9-19,  Bolsward 11-19, Zwolle II 10-12 en Tjoba 11-8.

Noot: Volgens ontvangen berichten zou VC Sneek II met 1-3 bij Hake Tjoba gewonnen hebben. We hebben de stand hierboven daarmee aangepast.