Volle buit podiumteams Topdivisie-m

VoV, 16-12-2018. 8:12 uur. In de Topdivisie bij de mannen hebben de drie ploegen, die op het podium staan, geen setje afgegeven gisteren. Zij zagen de positie ten opzichte van elkaar ongewijzigd nadat ze alle drie (Rijswijk, Reflex, CAS-CRM) een zege zonder setverlies konden laten noteren. De teams onderin (Dynamo II, VCV, Sudosa) bleven puntloos. Webton en Volley Tilburg komen vandaag nog in actie.

SV Dynamo II kon het tegen Zalsman Reflex Kampen niet bolwerken. In de eerste set lukte het nog de twintig puntengrens te passeren (21-25), vervolgens was Reflex met 16-25 en 13-25 gewoon een maatje of zo te groot.  Datzelfde gold voor CAS-CRM,  dat het bezoekende Sudosa – Desto de eerste twee sets met twee keer 25-14 heel ruim onder de twintig punten hield. De 25-21 in de derde set was minder duidelijk maar ruim voldoende om tegen de hekkensluiter alle punten in eigen huis te houden.

Koploper Inter Rijswijk pakte thuis een 3-0 zege tegen Maatwerkers VCN. Alleen in de tweede set was het verschil met 25-17 erg groot, daarvoor konden de gasten tot 22 punten komen. In de derde en laatste set werd er bij 25-20 voor het laatst gefloten.

Kenders Bouw DIO / Bedum heeft op de meest aansprekende manier revanche genomen voor het in eigen huis geleden bekerverlies tegen NTC – Vastgoed Donitas van een paar weken geleden. Bij Donitas pakten ze met 0-3 alle punten, sterker ze gunden de thuisploeg geen enkel setje. Het was nipt met 23-35 en 22-25, maar de kroon op de wedstrijd werd met 19-25 gezet. Dat moet sportief hartstikke lekker geweest zijn voor de bezoekers.

HLB van Daal / DS vocht zich in de derde set via een 26-24 zege naar een 2-1 voorsprong in sets. De 25-22 en 19-25 hadden daarvoor een gelijke stand op het scorebord gezet. MKB Accountants / VCV lukte het niet om via de vierde set een verlenging af te dwingen. Met 25-21 ging de winst naar de thuisploeg.

De stand is nu: Rijswijk 11-26, Reflex 10-25, CAS-CRM 11-24, Donitas 11-20, Webton 10-18, VCN 11-17, DIO 11-17, van Daal 11-16, Dynamo II 11-10, VCV 11-7, Volley Tilburg 8-5 en Sudosa – Desto 10-4.  Vandaag dus nog Webton vs Volley Tilburg.