In Finland, Oostenrijk en op Cyprus

VoV, 14-12-2022. 5:21 uur. Gisteravond speelde Nikki van der Veen met Lemesos tegen een van de titelfavorieten op Cyprus. Apollon Limassol, ook deelnemer aan Europese CEV Cup, was de tegenstander.

Na de ruime nederlaag in de eerste set (25-15) ontwikkelde zich in de tweede en derde set een spannende clash. Lemesos kon mede door de puntenproductie van Nikki van der Veen in de tweede set met 22-25 de winst pakken en op gelijke hoogte komen.

Haar ploeg bleef ook in de derde set heel lang gelijkwaardig aan de tegenstander en leek bij 20-23 niet ver van een stunt af. Maar moest na de reguliere duur van de set toch met 28-26 capituleren. Dat leek door te werken in de vierde set die met 25-19 werd verloren. Dus eindigde de wedstrijd in 3-1. Nikki van der Veen speelde alle sets, ze liet totaal 20 punten noteren, waarvan 1 blok en 1 ace.

In Finland behaalde Dagmar Boom met LP Viesti een 3-0 zege op Polkky Kuusamo. Via de setstanden 25-21, 25-21 en 25-22. Ze scoorde 11 keer, waarvan 1 blokpunt en 1 ace. Haar ploeg staat op de vijfde plaats met 21 punten uit 13 wedstrijden. De koploper heeft er 31 uit 14.

In Oostenrijk won Daan Streutker met Waldviertel met 3-0 van Klagenfurt. Via de setstanden 25-21, 25-20 en 25-16. Daan Streutker viel in de tweede set in en bleef in de derde in de basis staan. Hij scoorde 8 keer.  Waldviertel staat vijfde met 17 punten. Tirol Innsbruck is de koploper, zij hebben 10 punten meer.