In Tsjechië en Duitsland.

VoV, 13-12-2022. 13:03 uur. Wessel Keemink leed met Karlovarsko in Tsjechië de eerste nederlaag van het seizoen. Ze verloren met 1-3 van Liberec. Na de 0-2 achterstand (23, 19) werd met 25-21 een vierde set afgedwongen., die echter met 22-25 naar het bezoekende Liberec ging. Keemink kwam niet tot scoren, Serverend maakte Liberec met 2 om 15 aces het verschil

Kladno van Gijs van Solkema wist een 3-1 zege te behalen tegen Brno. Via 25-15 en 22-25 kwam de stand op 1-1. Kladno kon daarna met 25-18 en 25-22 de wedstrijd naar zich toe trekken. Van Solkema scoorde twee keer.

Bij de dames won Hyke Lyklema met Liberec de uitwedstrijd tegen Ostrava met 0-3. Spannend was het in de tweede set (25-27), daarvoor en daarna had Liberec met 14-25 en 17-25 aan het eind een heel ruim verschil op het scorebord staan. Hyke Lyklema begon in de derde set in de basis, daarvoor had ze in de tweede een invalbeurt. Ze scoorde 4 keer. Haar team staat 4de met 14-26, de koploper heeft 31 punten.

De stand is nu bij de mannen: 1> Liberec 15-39. 2> Karlovarsko 14-36. 3> Budejovice van Stijn van Schie 14-33 en 5de Kladno met 15-28.

In Duitsland behaalde Lüneburg een makkelijke en snelle zege bij VCO Berlijn. De Duitse opleidingsploeg kreeg 13, 11 en 16 punten mee. Daarvan scoorden ze er zelf 12, de rest kregen ze van Lüneburg cadeau. Auke van der Kamp speelde niet.

Giesen won thuis met 3-1 van Netzhoppers. De eerste set ging nipt verloren met 23-25, de derde werd nipt met 30-28 gewonnen. De andere twee eindigden met 25-20 en 25-19. Geen Nederlandse inbreng hier.

Powervolleys Düren stuurde Herrsching met lege handen huiswaarts. Hun gasten konden 19, 19 en 20 punten meenemen. Ruim onvoldoende voor een setwinst. Luuc van der Ent liet 5 punten noteren. Herrsching slaagde er niet in om 1 ace te serveren.

Bij de dames werd ook nog Neuwied vs. VfB Suhl gespeeld. Neuwied won hun eerste wedstrijd van dit seizoen, het werd 3-1 via 25-23, 25-22, 20-25 en 25-22.

gh @ Vizier op Volleybal. Teamfoto Karlovarsko CEV.