In Italië, Frankrijk en Turkije (m)

VoV, 03-12-2018. 16:10 uur. Over wat de Nederlandse inbreng bij de Italiaanse Serie A1 bij de mannen was kunnen we heel kort en bondig zijn. Die was nihil. Maarten van Garderen speelde met Trentino het WK voor clubteams in Polen, de competitiewedstrijd van zijn ploeg tegen het Milano van Nimir Abdelaziz werd uitgesteld tot 12 december. Sjoerd Hoogendoorn stond bij Perugia, dat met 3-0 van Ravenna won,  niet op het wedstrijdformulier en Luuc van de Ent en Wessel Keemink (foto boven) kregen geen speeltijd bij de door hun ploeg met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Monza.

Hoe anders was het in de Serie A2, waar Hidde Boswinkel 24 keer scoorde in de door zijn ploeg met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Leverano. Boswinkel stond bij Lagronegro vier sets in de basis. Ook Jan – Willem Snippe begon vier sets in de basis bij Brescia vs Groce. Groce verloor via 15-13 in de tiebreak, Snippe scoorde 9 keer voor Groce.

Frankrijk in vogelvlucht. Nice verloor thuis met 0-3 van Chaumont, Robin Overbeeke scoorde 14 keer voor de thuisploeg. Toulouse won, mede door 8 punten van Gijs Jorna en 8 punten van Ramon Martinez – Gion, met 3-1 van Sète.  Tourcoing, met een invalbeurt  en één score van Bennie Tuinstra, kon het tegen Poitiers van Thomas Koelewijn niet bolwerken. Koelewijn scoorde 5 keer in de met 0-3 door zijn ploeg gewonnen partij.

Nantes verloor op eigen veld met 2-3 van Tours, waar Floris van Rekom niet voor in actie kwam. Bij Nantes had libero Dirk Sparidans een drukke avond. Op hem werd 35 keer geserveerd, twee keer ging het bij hem mis. En Ajaccio won met 3-1 van Cannes.

• Koploper is Rennes met 9-23.

In Turkije was er verlies voor zowel de ploeg van Wouter ter Maat als voor die van Niels Klapwijk. Ter Maat verloor met Fenerbahce met 3-1 bij Ziraat Bankasi. Via 21-25 in de derde set konden ze de nederlaag nog uitstellen, maar het werd geen afstel, al had dat niet veel gescheeld blijkens de nipte 25-23 in de vierde set. Ter Maat scoorde 20 keer. Niels Klapwijk verloor met Yüntas met 3-0 van Piyango. Ze kregen per set 22, 17 en 20 punten mee. Klapwijk scoorde 8 keer.