Orion en Donitas ook door in de beker

VoV, 04-12-2018. 5:22 uur. Twee beslissingen stonden er nog open in de achtste finale van de bekercompetitie bij de mannen. Twee ploegen (Abiant Lycurgus en Sliedrecht Sport) wisten nog niet waar ze aan toe waren. Hun tegenstanders  werden pas zondagmiddag en gisteravond bekend.

Achterhoek Orion en Zaanstad verschoven hun wedstrijd van zaterdag in de namiddag in Doetinchem naar zondag in Koop aan de Zaan. Orion speelde dus als het ware de thuiswedstrijd uit in Koog aan de Zaan. Het deerde de ploeg niet voor wat het resultaat betreft. Er werd met 3-0 gewonnen via de setstanden 25-16, 25-20 en 25-13. In de kwartfinale is Abiant Lycurgus de tegenstander  voor de Doetinchemmers.

Kenders Bouw DIO Bedum en NTC – Vastgoed Donitas maakten er gisteravond een vijfsetter van om te bepalen wie Sliedrecht Sport als tegenstander krijgt. Dat werd Donitas, zij pakten de winst met 8-15 in de vijfde set. De bezoekers hadden met 18-25 een 0-1 voorsprong genomen, die DIO met 25-19 ongedaan maakte. Vervolgens nam DIO met 25-22 in de derde set een 2-1 voorsprong, die Donitas met 18-25 ongedaan maakte. Waarna dus de tiebreak naar de gasten ging. Voor de kwartfinale hebben zich geplaatst:

In de bovenste helft van het wedstrijdschema:

• Draisma Dynamo vs VoCASA
  • NTC – Vastgoed Donitas vs Sliedrecht Sport

En in de onderste helft van het schema staan tegenover elkaar:

• Abiant Lycurgus vs Achterhoek Orion
  • Zalsman Reflex vs Coniche Topvolleybal Zwolle

De wedstrijden worden waarschijnlijk in het weekend van 5 en 6 januari gespeeld.