Vizier op volleybal

 

Indeling en wedstrijdschema OKT bekend

VoV, 04-11-2019. 14:42 uur. De volleybaldames openen het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) op dinsdag 7 januari 2020 tegen Azerbeidzjan. Daarna volgen op woensdag en donderdag poulewedstrijden tegen Bulgarije en Polen voordat op zaterdag 11 en zondag 12 januari de halve finales en de finale gespeeld worden. De acht teams die in Omnisport Apeldoorn in actie komen, strijden om 1 ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Het Europese OKT vormt de laatste mogelijkheid voor het Nederlands vrouwenteam om zich te plaatsen voor de Spelen van Tokio volgend jaar. Nederland is het hoogstgeplaatste team op de Europese ranglijst en voert daarom Poule A van het OKT aan. Concurrent Turkije, op het afgelopen EK nog te sterk voor Oranje in de kwartfinale, is het groepshoofd in Poule B. De poule – indeling is als volgt:

Poule A: Nederland (3)* , Bulgarije (7), Polen (8) , Azerbeidzjan (11)
Poule B: Turkije (4), Duitsland (6), België (9), Kroatië (10)

*Tussen haakjes staat de plaats op de Europese ranglijst vermeld.

Formule: Er wordt gespeeld volgens het single round robin systeem, dat houdt in dat alle teams in de poule een keer tegen elkaar uitkomen. De teams die op plek één en twee eindigen, kruisen met de nummers 1 en 2 van de andere poule voor de halve finales die op zaterdag 11 januari om 17.15 uur en 20.45 uur worden gespeeld. De finale om het ene beschikbare ticket wordt op zondag 12 januari om 17.30 uur afgewerkt.

Speelschema: De vrouwen van Oranje spelen op de eerste drie dagen van de poulefase hun wedstrijden. Op alledrie de dagen wordt om half 8 gespeeld. De kaartverkoop gaat vanmiddag om 16.00 uur van start.

Dinsdag 7 januari : 19.30 uur Azerbeidzjan – Nederland
Woensdag 8 januari: 19.30 uur Bulgarije – Nederland
Donderdag 9 januari: 19.30 uur Nederland – Polen

De vrouwen van Oranje hebben een doel, zij willen zich voor de tweede keer op rij plaatsen voor de Olympische Spelen. In 2016 behaalde de ploeg een vierde plaats, tijdens Tokio 2020 wil het team die prestatie overtreffen.

gh @ VoV. Bron Nevobo. Foto FIVB