Vizier op volleybal

 

De Zwart, Scholten en van Rekom MVP’s (Dld)

VoV, 04-11-2019. 14:00 uur. Afgelopen weekend werd in Duitsland de achtste finale van de strijd om ‘der Pokal’ afgewerkt. Veel Bundesliga teams stonden tegenover ploegen die een divisie, de 2de Bundesliga,  lager uitkwamen en hadden een makkelijk middagje.

Zoals bijvoorbeeld VfB Suhl van Hester Jasper en Anniek Siebring, die VfL Oythe met 0-3 (14, 11, 15) de baas bleven. Hester Jasper speelde de hele wedstrijd, Anniek Siebring stond in de eerste set in de basis en had in de sets erna een invalbeurt, na 18-8 in de tweede set en 15-10 in de derde bleef zij staan tot het einde.

De Ladies in Black uit Aachen morsten de eerste set tegen Strahsund met 25-19. Daarna waren ze bij de les met 12-25, 12-25 en 18-25. Marrit Jasper en Tessa Polder begonnen vier sets in de starting seven, Lynn Blenckers speelde niet.

De tweede selectie van Stuttgart verloor met 0-3 (18, 14,14) van SC Dresden. Hier werd Laura de Zwart (foto boven), drie sets in de basis, niet gewisseld) de MVP van de winnende partij. Bij Dingolfing tegen de Rote Raben uit Vilsbiburg werd Iris scholten (foto onder) MVP van de winnende ploeg en niet libero Myrthe Schoot zoals al een paar keer eerder. Iris stond drie sets in de basis bij de Rote Raben, dat met 0-3 (19, 15, 17) won.

MTV Stuttgart van Juliët Lohuis won thuis met 3-1 van Straubing. De derde set moesten ze met 24-26 afstaan, de andere drie kregen ze met 25-20, 25-17 en nogmaals 25-20 op naam. Juliët Lohuis scoorde 10 punten voor haar ploeg.

USC Münster van trainer coach Teun Buijs, spelverdeelster Sarah van Aalen en mid Demi Korevaar leed thuis tegen SC Potsdam een dikke nederlaag. De ploeg bleef drie sets onder de twintig punten in de met 0-3 verloren partij (19, 18, 10)

SSC Schwerin wist thuis vlot met VC Wiesbaden van Nynke Oud, die alleen een invalbeurt in de tweede set had, af te rekenen. Spelverdeelster Britt Bongaerts leidde haar ploeg naar een 3-0 zege (17, 17, 18). Nicole Oude Luttikhuis bleef de hele wedstrijd aan de kant. Bongaets scoorde 4 keer.

En bij Grimma vs Erfurt werd het 2-3, via 8-15 in de vijfde set.

De koppelingen voor de kwartfinale bij de dames zijn:

 SC Potsdam vs SSC Schwerin
 SC Dresden vs Ladies in Black Aachen
 Suhl vs Rote Raben Vilsbiburg
 MTV Stuttgart vs Erfurt.

Bij de mannen werden de Nederlanders Gijs van Solkema (Lünenburg) en Luuc van der Ent (Heitec Eltman) uitgeschakeld in de Duitse Beker. Lünenburg verloor thuis met 0-3 van Düren en van der Ent, die 11 keer voor zijn ploeg scoorde, leed uit een 3-1 nederlaag bij Friedrichshafen.

Trainer coach Johan Verstappen ging na een 1-3 zege met Bühl naar de volgende ronde, hetzelfde lukte Frankfurt, dat mede dankzij MVP Floris van Rekom een 0-3 zege boekte op Lüneburg II. En Mart van Werkhoven won met Herrsching met 0-3 bij Mainz en is ook door naar de volgende ronde.

Bühl speelt in de kwartfinale tegen Herrsching en Düren krijgt Frankfurt op bezoek. In de twee andere duels spelen geen landgenoten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s SC Dresden en Rote Raben Vilsbiburg